Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Taranaki a cucerit in premiera ITM Cup

26 octombrie 2014 ITM CUP

Dupa un sezon pe care l-a dominat, Taranaki, care a terminat pe primul loc si sezonul regulat, a castigat finala ITM Cup, in fata celor de la Tasman cu rezultatul de 36-32, devenind astfel in premiera campioana Noii Zeelande.

Finala s-a disputat la New Plymouth pe Yarrow Stadium, iar Taranaki a condus ostilitatile fiind in permanenta la carma jocului, situatia de pe tabela de marcaj devenind mai stransa in ultimele zece minute, cand Tasman a redus ecartul la sase puncte.

In ciuda infrangerii Tasman a marcat patru eseuri, fata de cele trei ale galben-negrilor, insa Codey Rei a avut un procentaj de 100% al tentativelor de tinta, in timp ce Marty Banks a ratat o transformare si trei lovituri de pedeapsa, la acest capitol facandu-se diferenta dintre cele doua echipe.

Pentru invingatori eseurile au fost marcate de Charlie Ngatai dubla si Rhys Marshall, Codey Rei punctand din trei transformari si cinci penalitati in contul invinsilor Billy Guyton dubla, KieronFonotia si Pete Samu au fost autorii eseurilor, Marty Banks trecandu-si in cont trei transformari si doua penalitati.

In finala Championship, Manawatu a invins pe Hawke’s Bay cu rezultatul de 32-24, Hammigton, Milner-Skudder, Emery si Tudreau, autori ai eseurilor pentru invingatori, Chase dubla si West in contul lui Magpies. Gratie acestui succes Manawatu a promovat in Premiership, unde va evolua in editia 2015.

6,509 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response