Saturday 30th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Western Province s-a impus in finala Currie Cup

26 octombrie 2014 CURRIE CUP

Pe Newlands Stadium din Cape Town s-a disputat finala Currie Cup, in care Western Province, beneficiind de avantajul terenului propriu, a dispus de Golden Lions cu rezultatul de 19-16, devenind pentru a 33-a oara castigatoarea competitiei.

Istoria partidei s-a scris practic in prima repriza, atunci cand Western Province a luat un avantaj de 13-0, Jaco Taute fiind autorul unui eseu, in timp ce Demetri Catrakilis a concretizat toate tentativele de tinta avute, o transformare, respectiv doua lovituri de pedeapsa.

Dupa reluare Golden Lions a egalat, mai intai Marnitz Boshoff a redus diferenta cu o lovitura de pedeapsa, apoi a venit eseul semnat de Jaco Van der Walt, pentru ca Marnitz Boshoff sa-si mai treaca in cont cate o transformare si o penalitate.

Western Province a trecut la conducere din nou, in minutele 58 si 65 Demetri Catrakilis a marcat din doua lovituri de pedeapsa, ultimele puncte ale finalei venind din piciorul lui Ruan Combrinck, care a trimis balonul printre barele butului advers in contul lui Golden Lions.

Dupa o pauza de un an Western Province este din nou campioana Currie Cup, fiind in acelasi timp cea mai titrata echipa a competitiei, cu 33 de titluri cucertite, un aport deosebit in acest sezon avandu-l Demetri Catrakilis cu 123 de puncte marcate, Juan de Jongh si Cheslin Kolbe, autori a sase, respectiv cinci eseuri.

9,298 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response