Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Arbitri din Africa de Sud si Anglia pentru partida test Romania-Japonia

14 noiembrie 2014 INTERNATIONAL

Pentru Stejari urmeaza cea de-a doua partida test din seria celor trei programate sa se dispute in luna noiembrie, avand-o ca adversara pe Japonia, la care va oficia o brigada de arbitri din Africa de Sud si Anglia.

La centru se va afla sud-africanul Stuart Berry, care s-a nascut pe 10 Iunie 1982 la Durban. Inainte de a-si incepe cariera de arbitru a absolvit Universitatea KwaZulu-Natal, dupa care a infiintat o companie specializata in organizarea de evenimente sportive, respectiv concerte.

In 2011 si-a facut debutul in Currie Cup si Super Rugby, pentru ca doi ani mai tarziu sa conduca prima partida test, cea dintre Japonia si Noua Zeelanda. Saptamana trecuta a fost centralul partidei dintre Canada si Namibia, disputata in Tara Galilor la Colwyn Bay.

Unul dintre asistentii lui Berry va fi englezul Greg Garner, celalalt, Stuart Terheege, va veni tot din Anglia. Greg Garner s-a nascut pe 26 iunie 1980 si a inceput cariera de arbitru in anul 2000, pentru ca opt ani mai tarziu sa faca parte din elita arbitrajului din Anglia.

Atat in 2011, cat si in 2012, englezul a condus partide din cadrul IRB Junior World Championship, in 2012 fiind chiar centralul finalei dintre Africa de Sud si Noua Zeelanda.

Tot in urma cu doi ani Greg Garner a oficiat la centru in disputa dintre Saracens si Harlequins, cea care va ramane in istorie ca partida care a stabilit un record mondial de asistenta, 83.761 de spectatori fiind prezenti pe stadionul Wembley in acel derby din Aviva Premiership.

In ceea ce ne priveste, Garner a fost arbitrul de centru al partidei disputate la Soci intre Romania si Rusia, contand pentru Cupa Europeana a Natiunilor din 2010, intalnirea terminandu-se nedecis 21-21, si a celei dintre Stejari si Canada de anul trecut, cand victoria ne-a revenit cu rezultatul de 21-20.

Sursa foto: www.sarugbymag.co.za

2,658 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response