Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

De o suta de ori Richie McCaw

24 noiembrie 2014 INTERNATIONAL

Celebrul jucator neozeelandez Richie McCaw a evoluat in calitate de capitan All Blacks pentru a o suta oara, in testul pe care echipa sa l-a sustinut la Cardiff, in fata Tarii Galilor.

McCaw si-a condus echipa spre o victorie superba, 34-16. Richie McCaw si-a asumat, coincidenta, pentru prima data rolul de capitan All Blacks in urma cu 10 ani, tot intr-o disputa pe Millenium Stadium din Cardiff. Rugbystii din emisfera sudica s-au impus atunci la limita, cu scorul de 26-25.

Cateva statistici interesante vin in sprijinul unei cariere stralucitoare a lui McCaw. In calitate de capitan, si-a condus echipa la 88 de victorii. McCaw mai are in palmares si doua remize cu banderola pe brat. El i-a devansat pe Brian O’Driscoll, care a condus Irlanda in 84 de meciuri, dar si pe John Smith, capitan al Africii de Sud in 83 de cazuri.

Referitor la marea rivala, Australia, McCaw mai are putin si depaseste recordul cumulat al celor mai longevivi capitani din istoria Wallabies. Acestia sunt George Gregan, 59 de banderole si John Eales, 51 de banderole.

Daca extindem comparatia si spre alte sporturi, Richie McCaw este intrecut doar de capitanul echipei de cricket a Africii de Sud, Graeme Smith, care a fost desemnat primul om al echipei de 109 ori. In orice caz, McCaw ramane rugbystul cu cele mai multe selectii de capitan, lucru pentru care merita tot respectul lumii balonului oval.

1,894 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response