Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Arbitri din Italia vor conduce partida Lupii Bucuresti-Newport Gwent Dragons

4 decembrie 2014 CHALLENGE CUP

Pe Stadionul National Arcul de Triumf in cea de-a treia etapa din cadrul European Rugby Challenge Cup, Lupii Bucuresti vor intalni pe galezii de la Newport Gwent Dragons, partida urmand a fi condusa de o brigada de arbitri din Italia.

La centru se va afla Giuseppe Vivarini, originar din Padova, nascut pe 22 martie 1979 si care, facandu-se remarcat in Campionato Eccellenza, a ajuns sa conduca partide din Liga Celtica, partide test sau la Campionatul Mondial rezervat juniorilor. Inainte de a-si incepe cariera in arbitraj a evoluat pe postul de uvertura la CUS Padova.

Ca o curiozitate, in 2012 a debutat in Liga Celtica conducand chiar o partida care le-a avut ca protagoniste pe Newport Gwent Dragons si irlandezii de la Connacht. In partide test prima experienta a fost o disputa contand pentru CEN Divizia 1B intre Belgia si Cehia in 2011.

Trei victorii, doua ale Stejarilor si una a Lupilor Bucuresti sunt cele mai placute amintiri pentru noi avandu-l pe Giuseppe Vivarini in ipostaza de arbitru. Astfel, italianul a condus la centru acel succes dramatic cu 25-22 al Lupilor in fata lui Agen in 2012. Anul trecut, tot cu Vivarini la centru, Stejarii s-au impus in Spania, pentru ca apoi sa fie arbitru asistent in partida castigata cu 21-20 in fata Canadei.

Anul trecut Giuseppe Vivarini a mai condus o partida a Lupilor Bucuresti, cea de la Brive in care am facut o prima repriza foarte buna si am condus cu 9-3, insa doua eseuri venite dupa pauza au inclinat balanta de partea francezilor.

Asistentii lui Vivarini vor fi Claudio Blessano si Emanuele Tomo. Cu Blessano la centru si Tomo asistent, Stejarii au invins in acest an Belgia, partida avand loc la Constanta in cadrul Cupei Europena a Natiunilor. In ceea ce-l priveste pe Blessano, acesta a fost arbitru asistent la o alta partida a Lupilor, cea pierduta in 2011 pe propriul teren in fata englezilor de la Worcester Warriors.

Anterioarele doua dispute in care Newport Gwent Dragons ne-a fost adversara, in sezonul 2006-2007, au fost arbitrate tot de italieni, Paulo Ventura, respectiv Carlo Damasco aflandu-se atunci in ipostaza de a imparti dreptatea din teren.

Partida Lupii Bucuresti-Newport Gwent Dragons va avea loc sambata 6 decembrie, pe Stadionul National Arcul de Triumf, cu incepere de la ora 13:00. Suma adunata din vanzarea biletelor la aceasta partida va fi integral donata organizatiei non-guvernamentale Salvati Copiii, de aceea pentru acest meci au fost adoptate tarife reduse, pentru a-i stimula pe spectatori sa sustina intr-un numar cat mai mare cauza nobila. Biletele de la tribuna intai vor fi 15lei, iar cele de la tribuna a doua si peluze, 10lei. Biletele pot fi achizitionate atat de la magazinul federatiei, cat si din retelele partnere, www.bilete.ro si www.myticket.ro.

2,105 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response