Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Hotararile Biroului Federal din data de 02.12.2014

4 decembrie 2014 INTERN
La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.

Membrii Biroului Federal s-au intrunit pentru ultima oara in acest an, intr-o sedinta care a pus la punct detalii importante pentru urmatorul an competitional.

A fost aprobata o serie de modificari in ROAR si RSTJR, ca urmare a sedintei anterioare din 10 octombrie, cu urmatoarele amendamente:
– art 37.1 din ROAR va fi completat cu: “campionat national U15, U17, U19 – Rugby 7”
– art 2 (6) J ) paragraful “acestia nu pot evolua pe niciun post de linia I. In caz contrar echipele respective vor pierde jocul cu scorul de 5-0, iar manager (antrenorul) va fi sanctionat conform prevederilor Regulamentului Disciplinar.” este abrogat
Din editia 2015, echipele Diviziei A – seniori trebuie sa inscrie pe raportul de arbitraj minim sapte jucatori U23. Tot de anul viitor, conform manualului de turneu, impingerea in gramada ordonata se va face fara restrictia de 1,5 m
Un an mai tarziu, in 2016, Divizia A va deveni Divizia A TINERET, competitie in care va fi permisa inscrierea pe raportul de arbitraj a maxim cinci jucatori peste 23 de ani in fiecare echipa.  Tot atunci va fi infiintata Divizia Nationala de Amatori – Rugby 10.

Pentru editia 2015 a SuperLigii CEC Bank s-a hotarat un format pe un an calendaristic, conform propunerii. Practic, competitia va programa etape pe 29 martie, 4 aprilie, 10 aprilie, 18 aprilie, 25 aprilie, 29 aprilie, 2 mai, 9 mai, 16 mai, 20 mai, 23 mai, 30 mai, 16 octombrie si 24 octombrie. Barajul pentru semifinale va avea loc pe 31 octombrie, urmand ca pe 7 noiembrie sa se confrunte semifinalistele. Echipele ce pierd barajul pentru semifinale vor mai juca un tur Berger pe 14, 21 si 28 noiembrie. S-a decis ca finalele sa fie gazduite in Transilvania, pe 28 noiembrie.

Inaintea inceperii editiei 2015, legitimarea jucatorilor romani si straini se va face pana pe 20 martie 2015, ora 12:00, cu o saptamana inaintea inceperii competitiei, dosar complet. Intersezon, legitimarile si transferurile se vor face intre 29 iunie si 24 iulie 2015, ora 12:00, cu o saptamana pana la inceperea unei alte competitii, dosar complet.

A fost aprobata si infiintarea unei noi competitii destinate jucatorilor care nu vor face parte din lotul national pentru Cupa Mondiala 2015, a carei denumire urmeaza a fi stabilita ulterior, in prima parte a anului urmator. Cupa Romaniei si aceasta noua competitie vor alinia la start cele sapte echipe din SuperLiga si o selectionata alcatuita din cei mai buni jucatori din esaloanele inferioare, coordonata de Managerul de Inalta Performanta, Daniel Mitrea si Directorul National de Dezvoltare, Ciprian Popa. Federatia va asigura echipamentul necesar acestei selectionate.

Echipele participante in SuperLiga CEC Bank vor beneficia, in masura in care va fi posibil, de un format stas al contractelor ce vor fi semnate cu jucatorii. Acestea trebuie sa fie inregistrate in maxim 10 zile lucratoare de la data semnarii, pentru ca ele sa nu fie lovite de nulitate. In privinta gestionarii sportivilor s-a luat hotararea ca aceasta sa fie facuta exclusiv online, excluzandu-se obligativitatea folosirii carnetelor de legitimare.

Esentiala este si marirea pedepselor prevazute in RSTJ pentru cluburile sau reprezentantii acestora care contacteaza jucatori aflati sub contract cu alte cluburi. Acestea vor fi sanctionate cu amenda de 3000 euro, la prima abatere, si 6000 euro la a doua, pentru fiecare jucator in parte.

Membrii Biroului Federal au solicitat Departamentului Juridic al FRR un punct de vedere referitor la memoriul depus de antrenorul RCM UV Timisoara, Heikell Grainger, urmand sa fie luata in discutie si decizia Comisiei de Apel pronuntata in data de 10.11.2014. Se ia in calcul actionarea in instanta a antrenorului pentru acuzele aduse de acesta federatiei dupa semifinala SuperLigii, disputata intre RCM UV Timisoara si RCJ Farul Constanta.

In aceeasi intalnire a fost acordata afilierea provizorie a Clubului Sportiv Olimpia Sanpetru Brasov, fiind aprobata cererea fostului international, Petre Mitu, de acordare a titlului de Maestru Emerit al Sportului.

3,802 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response