Thursday 04th June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Irlandezul David Wilkinson va arbitrat partida Newport Dragons-Lupii Bucuresti

11 decembrie 2014 CHALLENGE CUP

In etapa a patra din cadrul European Rugby Challenge Cup, Lupii Bucuresti se vor deplasa in Tara Galilor pentru partida revansa cu Newport Gwent Dragons, cea care va fi condusa de o brigada de arbitri din Irlanda.

La centru se va afla David Wilkinson, cel care in prima etapa a condus intalnirea pe care Lupii Bucuresti au disputat-o in Anglia contra lui Newcastle Falcons, iar de aceasta data asistentii sai vor fi Nigel Correll si Dave O’Flynn.

David Wilkinson s-a nascut in Irlanda de Nord la Enniskillen, iar dupa ce a activat la Portora Royal School, Enniskillen RFC si Brighton Tigers, a trebuit sa abandoneze cariera de jucator, o accidentare la mana facandu-l indisponibil pentru o perioada de 18 luni.

Urmand exemplul tatalui sau, si el fost arbitru, a ales sa nu se desparta de sportul cu balonul oval in dorinta de a fi prezent in competitiile continentale, in 2008 facandu-si debutul in Liga Celtica.

In ceea ce ne priveste, David Wilkinson a condus prima partida test in Cupa Europeana a Natiunilor, adversare fiind Georgia si Romania, la Tbilisi in 2011, atunci gruzinii impunandu-se cu 18-11. Avem insa si o amintire placuta legata de o partida arbitrata de irlandez si anume victoria cu 34-3 obtinuta de Stejeri la Nebug, in fata Rusiei, anul acesta.

Partida Newport Gwent Dragons-Lupii Bucuresti va avea loc vineri, 12 decembrie, pe stadionul Rodney Parade, cu incepere de la ora 21:30.

Foto: www.ulsterrugby.com

1,810 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response