Thursday 04th June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Lupii Bucuresti au cedat pe Rodney Parade in fata lui Newport Dragons

13 decembrie 2014 CHALLENGE CUP, INTERNATIONAL

In cea de-a patra etapa contand pentru European Rugby Challenge Cup, Lupii Bucuresti au fost invinsi de franciza galeza Newport Gwent Dragons cu rezultatul de 69-17 intr-o partida disputata pe stadionul Rodney Parade.

Scorul a fost deschis de echipa noastra care a interceptat un balon sutat de Jonathan Evans si Vali Mototolea a marcat un eseu transformat de Florin Vlaicu atunci cand trecusera cinci minute de la primul fluier al centralului David Wilkinson.

Replica galezilor a venit la o distanta de trei minute cand Nic Cudd a stapuns defensiva noastra, eseul insa a ramas fara transformare, Jason Tovey nereusind sa trimita balonul printre barele butului. Astfel pana in minutul 16 Lupii Bucuresti s-au aflat in avantaj repetand inceputul bun de partida din urma cu o saptamana.

Primul eseu al galezilor a dus insa la o presiune uriasa si pana in minutul 22 dragonii si-au asigurat bonusul ofensiv, Ross Wardle, Hallam Amos si Jonathan Evans semnand cate o incercare, toate reusitele din terenul nostru de tinta fiind transformate de Rhys Jones.

Pana la pauza Tom Prydie a mai inscris doua incercari in contul lui Newport Dragons iar Rhys Jones o transformare, astfel ca dupa primele 40 de minute tabela de marcaj indica rezultatul de 38-7 in favoarea galezilor.

Dupa reluare Rhys Thomas si Tom Prydie au marcat cate un eseu, Tom Prydie semnand astfel un hat-trick. In minutul 59 a venit randul nostru sa inscriem prin Florin Surugiu dupa o actiune personala a mijlocasului la gramada care a recuperat propriul balon de urmarire pentru o finalizare in terenul de tinta al galezilor.

Dragons si-au marit ecartul in minutul 62 prin Andrew Coombs dar la doua minute distanta a venit si cel de-al treilea eseu al Lupilor avandu-l ca autor pe Ionut Botezatu care a marcat la colt din pozitie dificila Florin Vlaicu ratand transformarea.

In ultimele cinci minute Rhys Jones si Luc Jones si-au mai trecut numele pe lista marcatorilor de eseuri, primul ajungand si la un total de sapte transformari, astfel la Newport Dragonii s-au impus cu rezultatul de 69-17 si au preluat conducerea in clasamentul Grupei a 3-a.

Urmatoarele partide din cadrul European Rugby Challenge Cup se vor disputa in luna ianuarie a anului viitor, Lupii Bucuresti urmand sa se deplaseze pe terenul lui Stade Francais pentru ca apoi sa primeasca vizita celor de la Newcastle Falcons.

Rodney Parade, Newport: Newport Gwent Dragons-Lupii Bucuresti 69-17 (38-7)
Rodney Parade
Arbitri: David Wilkinson-Nigel Correll, Dave O’Flynn (Irlanda)
Au marcat: Cudd-e, Wardle-e, Amos-e, J.Evans-e, Prydie-3e, R.Thomas-e, Coombs-e, L.Jones-e, R.Jones-e, 7tr respectiv Mototolea-e, Surugiu-e, Botezatu-e, Vlaicu-tr

Newport Dragons: 1.Phil Price, 2.T Rhys Thomas, 3.Brok Harris, 4.Andrew Coombs, 5.Cory Hill, 6.James Thomas, 7.Nic Cudd, 8.Lewis Evans, 9.Jonathan Evans, 10.Jason Tovey, 11.Hallam Amos, 12.Ashley Smith, 13.Ross Wardle, 14.Matthew Pewtner, 15.Tom Prydie.
Rezerve: 16.Elliot Dee, 17.Owen Evans, 18.Dan Way, 19.Rynard Landman, 20.Toby Faletau, 21.Luc Jones, 22.Dorian Jones, 23.Rhys Jones

Lupii Bucuresti: 1.Constantin Pristavita, 2.Otar Turashvili, 3.Vlad Badalicescu, 4.Paul Ailenei, 5.Onal Ageacai, 6.Vali Mototolea, 7.Johan Van Heerden, 8.Razvan Ailenei, 9.Grigoras Diaconescu, 10F.lorin Vlaicu, 11.Ionut Botezatu, 12.Andrei-Daniel Ilie, 13.Catalin Dascalu, 14.Marian Apostol, 15.Luke Samoa.
Rezerve: 16.Alexandru Oancea, 17.Mihai Dico, 18.Silviu Vasiliu, 19.Petre Neacsu, 20.Alexandru Mitu, 21.Florin Surugiu, 22.Filip Lazar, 23.Florin Ionita.

1,879 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response