Sunday 29th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Loialitatea, mai presus de interesul financiar

19 decembrie 2014 INTERNATIONAL

Cariera unui jucator, indiferent de sportul pe care-l practica, nici rugbyul nu face exceptie din acest punct de vedere, reprezinta o cautare in a imbina cat mai bine latura sentimentala cu cea financiara.

In prezent echipe potente din punct de vedere financiar, cu precadere cele care activeaza in Top 14, campionatul de elita al Frantei, incearca sa atraga jucatori de valoare, iar recent una dintre acestea, Montpellier, i-a facut o oferta avantajoasa talonerului englez Dylan Hartley.

Acesta, aflat la final de contract cu Northampton Saints, a fost tinta lui Montpellier, o grupare care in acest moment nu traverseaza o perioada la fel de buna ca in editiile trecute, insa englezul a refuzat oferta, una extrem de generoasa.

Dylan Hartley este sigur insa de faptul ca a facut alegerea corecta, spunand ca a admirat intotdeauna jucatorii care au evoluat in cariera lor la o singura echipa si isi doreste ca pana la retragerea de pe terenul incadrat de buturi sa imbrace tricoul lui Northampton Saints, iar alaturi de trandafiri sa fie prezent la Cupa Mondiala din 2015, precum si la cea din 2019.

Dupa ce a evoluat intr-o singura partida pentru Worcester Warriors in European Challenge Cup editia 2004-2005, in vara anului 2005 Hartley a ajuns la Northampton, pentru care a adunat aproape 200 de prezente si a marcat 20 de eseuri. In 2008 si-a facut debutul pentru trandafiri, avand in prezent peste 60 de selectii si o participare la Cupa Mondiala din 2011.

Nascut in Noua Zeelanda, mama lui fiind de origine engleza, astfel devenind eligibil pentru trandafiri, Hartley spune ca banii nu sunt totul in viata, astfel ca si in urmatoarele sezoane Saints va beneficia de serviciile sale, alaturi de cele ale lui Courtney Lawes, care a decis si el sa-si prelungeasca contractul cu gruparea de pe Franklin’s Gardens.

Foto: www.theguardian.com

1,921 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response