Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Glasgow Warriors a trecut de Munster in derby-ul Ligii Celtice

22 decembrie 2014 INTERNATIONAL, PRO12 RUGBY

Etapa a X-a din Guinness Pro 12, Liga Celtica, a programat partide extrem de interesante, Ospreys si Glasgow Warriors obtinand victorii gratie carora ocupa primele doua pozitii ale clasamentului.

Dupa ce a fost condusa la pauza cu rezultatul de 18-9 chiar pe Scotstoun Stadium, Glasgow Warriors a revenit in repriza secunda cu eseurile lui Nakarawa si Gray pentru o victorie cu 21-18 in fata lui Munster, in prima repriza Russell punctand din doua lovituri de pedeapsa. Pentru Munster, Hanrahan si Copeland au inscris cate o incercare, Hanrahan fiind eficient si din fata butului cu o transformare respectiv doua lovituri de pedeapsa.

Ospreys ramane in continuare liderul clasamentului dupa o victorie, mai putin scontata cu bonus ofensiv, in fata lui Ulster. Galezii au marcat patru eseuri prin Webb dubla, Biggar si Dirksen toate transformate de Biggar care a mai punctat dintr-o penalitate.

Hearring si Bowe si-au trecut numele pe lista marcatorilor de eseuri in contul lui Ulster, Humphreys avand cate doua reusite din transformari respectiv lovituri de pedeapsa. Rezultatul final a fost: Ospreys-Ulster 31-20.

Cardiff Blues a castigat derby-ul galez cu Scarlets, rezultat 21-9, prin doua eseuri semnate de Navidi, o transformare si trei penalitati apartinandu-i lui Anscombe. Replica lui Scarlets a constat doar in tentativele de tinta concretizate de Priestland adica trei lovituri de pedeapsa.

Pe RDS Arena s-au confruntat francizele irlandeze Leinster si Connacht. Vizitatorii au fost la un pas de a pleca cu bonusul defensiv insa un eseu venit in minutul 78 le-a naruit sperantele. Jennings si Kirchner au marcat cate un eseu pentru Leinster, Gopperth o transformare si trei penalitati, in contul lui Connacht, Naoupu a fost autorul unui eseu iar Carty a doua lovituri de pedeapsa. Leinster s-a impus cu rezultatul de 21-11.

Edinbrugh a facut spectacol cu ultima clasata, Treviso, italienii fiind fara replica pe Murrayfiled intr-o infrangere cu rezultatul de 48-0. Scotienii au luat bonusul ofensiv pentru cele sase eseuri marcate de Hodalgo-Clyne, Coman, Nel, Hart, Grant si Denton toate transformate in proportie egala de Hidalgo-Clyne si Heathcote, primul trecandu-si in cont si doua lovituri de pedeapsa.

Fosta adversara a Lupilor Bucuresti din European Rugby Challenge Cup, Newport Dragons a obtinut cea de-a doua victorie stagionala, 25-11 impotriva lui Zebre. Wardle, Amos si Landman au marcat cate un eseu pentru invingatori iar Prydie cate doua transformari repectiv lovituri de pedeapsa. Manci a semnat eseul italienilor pentru care Haimona a mai concretizat doua penalitati.

Clasament:
1.Ospreys-36p
2.Glasgow-35p
3.Munster-33p
4.Leinster-32p
5.Ulster-31p
6.Connacht-27p
7.Scarlets-23p
8.Edinburgh-20p
9.Cardiff Blues-17p
10.Newport-12p
11.Zebre-8p
12.Treviso-4p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 26 si 28 decembrie dupa programul:
Cardiff Blues-Newport Dragons
Munster-Leinster
Ulster-Connacht
Glasgow Warriors-Edinburgh
Ospreys-Scarlets
Zebre-Treviso

1,832 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response