Monday 06th April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Etapa derbyurilor in Liga Celtica

29 decembrie 2014 INTERNATIONAL, PRO12 RUGBY

Asa-numita etapa de Boxing Day in Liga Celtica a programat derbyuri locale astfel in cele sase partide disputate francizele galeze, irlandeze si italiene si-au masurat fortele intre ele.

Lovitura a dat-o fosta adversara a Lupilor Bucuresti in European Rugby Challenge Cup, Newport Dragons care a obtinut cea de-a doua victorie consecutiva in acest sezon prin succesul cu 23-17 pe terenul lui Cardiff Blues. La eseuri a fost egalitate, Hoeata si Knoyle pentru Blues, Dee respectiv un eseu de penalizare in contul dragonilor, astfel ca diferenta a facut-o Prydie care a concretizat toate tentativele de tinta avute, doua transformari si trei lovituri de pedeapsa.

Munster s-a impus fara probleme in fata campionilor en-titre, Leinster, cu rezultatul de 28-13, Stader, Conway si O’Callaghan marcand trei eseuri , aproape de a aduce si bonusul ofensiv in contul armatei rosii. Keatley a concretizat doua transformari si trei penalitati, punctele invinsilor fiind marcate de Jennings dintr-un eseu respectiv Madigan, o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

Un duel extrem de strans a fost acela dintre Ulster si Connacht disputat la Belfast pe Kingspan Stadium de unde vizitatorii au plecat cu bonusul defensiv. Gilroy cu un eseu, P.Jackson cu o transformare si doua penalitati au asigurat victoria lui Ulster cu 13-10. Pentru Connacht, Muldowney a marcat un eseu iar Carty cate o transformare respectiv o lovitura de pedeapsa.

Glasgow Warriors a castigat cu 16-6 partida contra lui Edinburgh, cea care conteaza si pentru trofeul 1872 Cup in amintirea primei partide dintre cele doua rivale din Scotia. La capatul unui joc incrancenat Warriors s-au impus prin eseul lui Strauss transformat de Weir care a semnat si trei lovituri de pedeapsa. Pentru Edinburgh, Hidalgo-Clyne si Heathcote au concretizat cate o penalitate.

Liderul Ospreys a castigat greu disputa cu Scarlets, 17-15, toate punctele invingatorilor venind in prima repriza. Natoga si Lydiate au marcat cate un eseu, Biggar doua transformari si o penalitate, in timp ce pentru Scarlets toate punctele au venit din tentative de tinta, una izbutita de Priestland restul din piciorul lui S.Shingler. La Ospreys a evoluat ca titular moldoveanul Dumitru Arhip cu o contributie importanta la marcarea celui de-al doilea eseu al egretelor, in timp ce la centru a oficiat Marius Mitrea.

Oarecum surprinzator Treviso a castigat pe terenul lui Zebre cu 26-16 si astfel alb-verzii au obtinut primul succes din aceasta editie a Ligii Celtice. Senioli si Minto au marcat cate un eseu pentru invingatori, Hayward doua transformari si patru penalitati , Venditti fiind autorul incercarii lui Zebre alaturi de care Haimona si-a mai trecut numele pe lista marcatorilor cu o transformare si trei lovituri de pedeapsa.

Clasament:
1.Ospreys-40p
2.Glasgow-39p
3.Munster-37p
4.Ulster-35p
5.Leinster-52p
6.Connacht-28p
7.Scarlets-24p
8.Edinburgh-20p
9.Cardiff Blues-18p
10.Newport-16p
11.Zebre-9p
12.Treviso-8p

Urmatoare etapa va avea loc intre 1 si 3 ianuarie dupa programul:
Newport-Cardiff Blues
Connacht-Munster
Edinburgh-Glasgow
Treviso-Zebre
Leinster-Ulster
Scarlets-Ospreys

1,769 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response