Tuesday 04th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

UPDATE: Fercu si Gordas in finala AVIVA A League

6 ianuarie 2015 AVIVA PREMIERSHIP

Worcester Cavaliers si Saracens Storm se vor intalni in finala Aviva A League, competitia la care participa echipele rezerve ale celor 12 formatii din Aviva Premiership si doua din Championship (liga a doua).

In semifinalele disputa luni 5 ianuarie Caveliers au invins cu 37 – 26 pe Bath United, in timp ce Storm au depasit la aceeasi diferenta de puncte – 11 – pe Newcastle, scor 46 – 35.

Cavaliers (a carei prima echipa, Worcester Warriors, e pe primul loc in Championship), in randul carora a evoluat in ultimele cinci minute si tanarul pilier roman Alex Gordas, au profitat de avantajul terenului propriu si de indisciplina adversarilor (ramasi la un moment dat in 12 ca urmare a unui cartonas rosu si a doua galbene) si cu contributia unor jucatori consacrati, precum Josh Drauniniu, Ignacio Mieres si Leonardo Senatore, s-au impus dupa o partida extrem de spectaculoasa.

La fel de spectaculoasa a fost si cealalta semifinala, disputata pe Allianz Park la Londra, unde Catalin Fercu a inceput meciul pe aripa stanga la Saracens.

Scorul la eseuri a fost de 7 – 5 pentru Storm, dar avantajul a basculat cand in favoarea uneia, cand in favoarea alteia dintre cele doua echipe, iar gazdele, care au inceput partida cu numerosi jucatori consacrati, s-au impus in final.

Saracens Storm sunt cunoscuti publicului timisorean din toamna trecuta cand au intalnit pe stadionul Dan Paltinisanu pe partenerii de la RCM in fata carora s-au inclinat cu 10 – 15.

Finala Aviva A League se va disputa intre Cavaliers si Storm pe data de 12 ianuarie la ora 19.30 la Worcester, avand in vedere ca in faza preliminara (doua grupe de cate sapte), Cavaliers au marcat mai multe eseuri decat Storm.

Petru Clej

UPDATE:

Alex Gordas nu va putea juca in finala de luni datorita unei accidentari in meciul cu Bath. Tanarul pilier a fost lovit in cap cu genunchiul in ultima faza a meciului si dupa investigatii, ca masura de precautie, s-a decis ca el sa nu joace pe 12 ianuarie.

2,937 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response