Monday 10th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Saracens si Fercu au castigat Aviva A League

13 ianuarie 2015 AVIVA PREMIERSHIP

Saracens Storm, cu Catalin Fercu in echipa, a castigat Aviva A League, invingand in finala pe Worcester Cavaliers, cu 27 – 19, pe terenul acestora.

Aviva A League este competitia rezervata echipelor A din Aviva Premiership, in numar de 12, si a doua echipe din Championship (liga a doua a Angliei), Bristol si Worcester.

Saracens si-au asigurat victoria in primele 30 de minute ale meciului, cand a marcat trei eseuri transformate, conducand cu 21 – 0. Desi Worcester a revenit si a marcat la randul sau trei eseuri, cele doua lovituri de pedeapsa transformate de mijlocasul la gramada Ben Spencer au compromis sansele echipei gazda.

A fost un meci extrem de disputat, jucat pe o vreme foarte nefavorabila, vant, ploaie, in care experienta superioara a rezervelor din prima liga si-a spus cuvantul. Majoritatea jucatorilor lui Storm au evoluat si in Premiership sau Cupa Campionilor pentru Saracens, unii dintre ei fiind jucatori de 19 – 20 de ani proveniti din propria academie, iar trei dintre ei – Maro Itoje (capitanul echipei), Joel Tompkins si Ollie Hayden Smith – au fost componentii lotului Angliei care a castigat Cupa Mondiala U20 in 2014.

Saracens Storm a castigat toate cele opt meciuri disputate, semifinala si finala, dovedind ca clubul nord londonez are forta in adancime (strength in depth), atat de importanta data fiind implicarea cu sanse de victorie in trei competitii – Aviva Premiership, Cupa Campionilor Europeni si Cupa LV Anglo Galeza.

Catalin Fercu a evoluat in ultimele trei meciuri ale lui Storm, in finala jucand pe post de aripa stanga. “Indiferent ca am castigat campionatul Romaniei sau Aviva A League, pentru mine sunt realizari pe plan profesional. “, mi-a declarat el dupa meci. “Sunt bucuros ca am contribuit la victoria noastra si sper sa evoluez in viitorul apropiat la prima echipa.”

Urmatoarele doua meciuri Saracens le va disputa cu Munster si Clermont, in Cupa Campionilor, iar pe 6 februarie incepe Turneul celor Sase Natiuni, care se incheie pe 21 martie, fiind de asteptat ca un numar de jucatori ai Sarazinilor sa fie retinuti la echipa nationala.

O ocazie buna pentru Catalin Fercu de a evolua in prima echipa a Saracens.

Problema pe care o are este ca in aceeasi perioada cu Turneul celor Sase Natiuni se joaca Cupa Europei pe Natiuni, divizia 1A, la care participa si echipa Romaniei, ceea ce-l va pune pe Fercu intr-o dilema: Saracens sau echipa nationala.

Petru Clej

Foto: Lawrence Griffiths- Getty Images

2,754 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response