Wednesday 12th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

In Champions Cup se va juca pentru calificarea in sferturi

15 ianuarie 2015 CHAMPIONS CUP

Cea mai importanta competitie europeana la nivel de cluburi, European Rugby Champions Cup, programeaza de vineri si pana duminica partidele din cadrul etapei a V-a, o runda decisiva in economia calificarii in faza sferturilor de finala.

In Grupa 1, Clermont, Saracens si Munster mai au sanse reale de a se califica mai departe, fie de pe prima pozitie sau de pe cea secunda a clasamentului. Astfel, Saracens si Munster se vor duela pe Allianz Park in derbyul grupei, pentru ca echipa pilierului moldovean Vadim Cobilas sa primeasca vizita liderului Clermont, Sale Sharks fiind iesita din cursa calificarii in faza urmatoare a competitiei.

Harlequins, Leinster si Wasps vor lupta pana in ultima etapa pentru calificarea din Grupa a 2-a, iar daca Leinster va avea o misiune ceva mai facila in fata echipei lui Mihaita Lazar, Castres, preocupata mai mult de situatia din Top 14, o partida arbitrata de Marius Mitrea, pentru Harlequins si Wasps intalnirea directa va fi decisiva pentru viitorul celor doua reprezentante ale Angliei in Champions Cup.

Desi nu straluceste in competitia interna, Leicester nu-si poate propune decat un succes in fata galezilor de la Scarlets, care nu traverseaza nici ei momente de glorie in Pro 12 pentru a mai spera la calificarea fie si de pe pozitia secunda. In aceeasi Grupa a 3-a, campionii en-titre Toulon vor intalni pe Ulster, nord-irlandezii avand nevoie de Jackson, Pienaar si Bowe in mare forma pentru a emite vreo pretentie pe Stade Mayol.

Toulouse si Bath se vor intalni pe Stade Ernest-Wallon, iar Glasgow va primi vizita lui Montpellier in cadrul Grupei a 4-a, cea din care matematic vorbind elevii lui Guy Noves, englezii si scotienii mai pot spera la calificarea in sferturile de finala fie de pe prima sau a doua pozitie a clasamentului.

In Grupa a 5-a pentru Ospreys partida cu Northampton va fi decisiva cel putin din perspectiva mentinerii sperantelor de calificare pana in ultima etapa, insa galezii vor avea nevoie de un joc superior celor aratate in ultimele etape din Pro 12. Pentru Racing Metro disputa cu Treviso nu poate insemna decat o goana dupa eseurile care sa asigure bonusul ofensiv, in acest moment francezii fiind echipa cu cele mai multe puncte de pe pozitia secunda din cele cinci grupe ale competitiei.

Programul partidelor, clasamente:
Grupa 1
17 ianuarie, Allianz Park: Saracens-Munster
17 ianuarie, AJ Bell Stadium: Sale Sharks-Clermont
Clasament: 1.Clermont-14p, 2.Saracens-13p. 3.Munster-10p, 4.Sale Sharks-2p
Grupa a 2-a
17 ianuarie, RDS Arena: Leinster-Castres
17 ianuarie, The Stoop: Harlequins-Wasps
Clasament: 1.Harlequins-13p, 2.Leinster-13p, 3.Wasps-12p, 4.Castres-1p
Grupa a 3-a
16 ianuarie, Welford Road: Leicester-Scarlets
17 ianuarie, Stade Mayol: Toulon-Ulster
Clasament: 1.Toulon-13p, 2.Scarlets-8p, 3.Leicester-8p, 4.Ulster-6p
Grupa a 4-a
18 ianuarie, Scotstoun Stadium: Glasgow-Montpellier
18 ianuarie, Stade Ernest-Wallon: Toulouse-Bath
Clasament: 1.Toulouse-16p, 2.Glasgow-10p, 3.Bath-10p, 4.Montpellier-2p
Grupa a 5-a
17 ianuarie, Stade Yves-du-Manoir: Racing Metro 92-Treviso
18 ianuarie, Liberty Stadium: Ospreys-Northampton
Clasament: 1.Northampton-15p, 2.Racing Metro-14p, 3.Ospreys-8p, 4.Treviso-0p

1,967 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response