Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Vali Ursache a marcat in ultima etapa din Challenge Cup

25 ianuarie 2015 CHALLENGE CUP

Ultima etapa a fazei grupelor din cadrul European Challenge Cup a decis numele echipelor calificate in sferturile de finala, patru dintre acestea fiind din Anglia, doua din Tara Galilor, in timp ce Irlanda si Scotia vor avea si ele cate o reprezentanta.

Grupa 1
Asa cum era de asteptat, London Irish si Cardiff Blues au castigat partidele disputate in deplasare la Rovigo, respectiv Grenoble, ambele obtinand accesul in faza urmatoare a competitiei. Cu hat-trik-ul lui Treviranus si alte doua eseuri marcate de Short, respectiv Ojo, London Irish a invins-o pe Rovigo cu 34-6, tot o victorie cu bonus ofensiv obtinand si Cardiff Blues, gratie incercarilor lui Williams dubla, Navidi si un eseu de penalizare in succesul cu 38-3 la Grenoble.

Clasament: 1 London Irish-24p, 2.Cardiff Blues-24p, 3.Grenoble-12p, 4.Rovigo-1p

Grupa a 2-a
Si din aceasta grupa, atat prima, cat si a doua clasata s-au calificat in sferturile de finala. Exeter a terminat prima, impunandu-se cu rezultatul de 45-3 in fata lui Bayonne, Nowell, Jess, Ewers, Rimmer, Hortsmann si Mumm fiind autorii eseurilor. Pe locul secund s-a clasat Connacht, castigatoare in deplasarea de pe terenul lui La Rochelle cu 30-20, bonusul ofensiv fiind asigurat de cele patru eseuri, avandu-i ca autori pe Marmion, McKeon, Adeolukun si Healy.

Clasament:1.Exeter-25p, 2.Connacht-20p, 3.Bayonne-9p, 4.La Rochelle-4p

Grupa a 3-a
Grupa din care au facut parte si LupiiBucuresti a fost castigata de galezii de la Newport Dragons, care au incheiat cu victorie ultima partida in fata lui Stade Francais. J.Thomas si R.Thomas au semnat cate un eseu, Prydie o transformare si cinci lovituri de pedeapsa, iar G.Jones o penalitate, replica francezilor constand in trei eseuri, Inu, Zhvania si Bonfils, doua transformate de Steyn. Newport s-a impus cu rezultatul de 30-19.

Clasament: 1.Newport-25p, 2.Newcastle-21p, 3.Stade Francais-15p, 4.Lupii Bucuresti-1p

Grupa a 4-a
Hildalgo-Clyne a prins o zi de exceptie si i-a calificat pe cei de la Edinburgh in sferturile de finala, mijlocasul la gramada fiind autorul a doua incercari, trei transformari si patru lovituri de pedeapsa. Scotienii s-au impus cu rezultatul de 38-20 in fata lui Bordeaux, alte doua eseuri fiind marcate de Scott si Nell, Serin respectiv Bernard trecandu-si in cont cate o reusita de partea francezilor.

Lyon, cu HoratiuPungea si Bogdan Balan intrati dupa pauza, a castigat cu 17-12 pe terenul lui London Welsh. Pentru invingatori Regard, Munro si Fitzpatrick au marcat cate un eseu, de partea englezilor Lewis si Britton fiind semnatarii a cate unei incercari.

Clasament: 1.Edinburgh-22p, 2.Lyon-18p, 3.Bordeaux-16p, 4.London Welsh-1p

Grupa a 5-a
Gloucester a castigat la Brive, fiind astfel singura echipa care a terminat faza grupelor cu sase victorii din tot atatea posibile. Kvesic cu o dubla, Robson si un eseu de penalizare au adus si bonusul ofensiv pentru Gloucester, care s-a impus cu rezultatul de 31-20, toate incercarile fiind transformate de galezul Hook.

Oyonnax a obtinut o victorie de palamares impotriva lui Zebre, 20-3, jucatorul nostru Vali Ursache fiind autorul unui eseu alaturi de Bousses si Wannenburg, replica italienilor constand intr-o lovitura de pedeapsa concretizata de Orquera.

Clasament: 1.Gloucester-29, 2.Oyonnax-16p, 3.Zebre-8p, 4.Brive-2p

Pentru faza sferturilor de finala s-au calificat urmatoarele echipe: London Irish, Exeter Chiefs, Newport Dragons, Edinburgh, Gloucester, Cardiff Blues, Newcastle Falcons si Connacht.

Programul partidelor, care se vor disputa in perioada 2-5 aprilie, este urmatorul:
Gloucester-Connacht
Exeter-Newcastle
Newport-Cardiff Blues
London Irish-Edinburgh

2,450 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response