Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Infrangere dramatica pentru Balan si Pungea in Top 14

1 februarie 2015 TOP 14

Etapa a XVII-a a campionatului francez de rugby, Top 14, a programat dueluri foarte interesante si, totodata, echilibrate.

In ordine cronologica, Toulon a deschis runda cu o victorie greu conturata pe teren propriu, 24-17 contra celor de la Bayonne. Aripa sud-africana Habana a marcat un eseu in minutul sase, dupa care georgianul Chilichicava a reusit o alta incercare pentru gazde. Replica bascilor a fost pe masura, Bayonne inscriind doua eseuri semnate de Bustos Moyano si Ugalde.

Montpellier s-a impus acasa cu 34-24 in fata lui Bordeaux. Cel mai bun om de pe teren a fost inchizatorul Qera, care a marcat doua eseuri. Pentru invingatori, un alt balon culcat in terenul de tinta advers a fost cel al lui Selponi. Guitoune si
Lesgourgues au adus eseuri oaspetilor.

Brive s-a impus la zero in fata celor de la Grenoble. Gazdele au dominat cvasitotal meciul, iar scorul final, 23-0, reflecta
raportul de forte din teren. Dupa 3-0 in prima repriza, Touatara-Morrison si Mela au marcat eseuri, iar Bezy a inscris cu un dropgol.

Victorie uriasa pentru nou-promovata La Rochelle, 16-12 cu Clermont. Gazdele au inscris eseul victorios, singurul al
partidei de altfel, in minutul 77, prin Hingano, dupa care Grant a transformat.

Lyon a fost invinsa acasa, la mare lupta, de Racing Metro, cu 13-11. Fiecare tabara a avut cate un eseu, marcatori fiind Bonrepauz, respectiv Dulin. La lyonezi, Bogdan Balan a fost titular pe postul de pilier stanga pana in minutul 46. Odata cu schimbarea lui, pe post de pilier dreapta a aparut internationalul roman Horatiu Pungea.

Surpriza de proportii reusita de Oyonnax, care s-a impus in fata favoritei Stade Francais, in deplasare, cu 15-13. Argentinianul Urdapilleta a marcat din cinci lovituri de pedeapsa, anuland astfel eseul marcat inca din startul jocului, de Camora. La invingatori, din minutul 60, in tandemul de linia a doua s-a regasit si internationalul roman Valentin Ursache.

Runda s-a inchis cu un meci de mare intensitate, intre Castre si Toulouse. Oaspetii s-au impus in cele din urma cu 13-9,
dupa ce uvertura Flood a marcat toate punctele, dintr-un eseu transformat si doua lovituri de pedeapsa.

La Castres, amenintata in continuare cu retrogradarea, pe post de pilier stanga a fost folosit, din primul minut, Mihaita Lazar. Acesta a fost inlocuit in partea secunda, mai precis in minutul 47.

In aceasta etapa s-au acordat patru bonusuri defensive (Lyon, Stade Francais, Castres si Clermont).

1,678 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response