Pilierul moldovean Max Cobilas va juca la Sale Sharks alaturi de fratele său

Max Cobîlas, pilierul echipei nationale a Republicii Moldova, a debutat oficial la Sale Sharks, in meciul din cupa LV Anglo Galeza, in meciul cu Newcastle Falcons, pierdut cu 19 – 39.

In varsta de 28 de ani, el provine de la Krasny Yar, vicecampioana Rusiei, are 1,85m si 113 kilograme si a primit un contract pana la sfarsitul sezonului 2014 – 2015. L-am intrebat ce inseamna pentru el acest contract.
„Acest scurt contract pentru mine este o bucurie imensa si o sansa foarte, foarte mare de a demonstra calitatile mele la un asa nivel inalt. Pentru mine ar insemna ca am prins ultimul tren, vagon, adica ultima sansa de a juca la acest nivel avand in vedere varsta pe care o am.”

Cum este nivelul in Anglia, comparat cu Rusia, unde ai jucat pana acum?
„Nivelul in Anglia daca il comparam cu Rusia – este o diferenta imensa, practic la toate capitolele, doar la un punct mai echilibrat este forta, dar antrenamentele se desfasoara cu o intensitate foarte mare si in meci viteza e diferita, se joaca foarte repede in comparatie cu Rusia.”

Esti in lot alaturi de fratele tau mai mare, cum te ajuta acest lucru?
„Aflandu-ma alaturi de fratele meu este un avantaj foarte mare pentru mine deoarece ma ajuta din toate punctele de vedere, mai ales ca a venit si el din Rusia aici si cunoaste foarte bine diferenta si punctele mai slabe la care trebuie sa ma adaptez si perfectionez. Practic datorita lui Vadim si succeselor lui la Sale, datorita celor mai recente rezultate cu nationala Moldovei unde aveam un avantaj mare in gramada ordonată mi s-a oferit sansa aceasta.”

Ai sa ajungi rivalul lui Vadim, mai ales ca joci pe acelasi post?
Visul meu e sa joc alaturi de Vadim (ca la nationala Moldovei) pentru ca aici joc la fel, pilier stanga.

Cum va influenta transferul tau la Sale relatia ta cu echipa nationala a Moldovei?
La echipa nationala merg tot timpul sa joc cu cea mai mare placere, iar pentru echipa Moldovei asta este cel mai bun lucru cand jucatorii pleaca la asa un nivel. Este o experienta uriasa si cu siguranta vor creste si rezultatele echipei Moldovei, dar si eu ca jucator.

Petru Clej

Sursa foto: www. rugbyonline.ru

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile