Portugalia, primul adversar al Stejarilor in Rugby Europe Championship

Sambata se va da startul in Rugby Europe Championship editia 2015, prima adversara a Stejarilor, asa cum s-a intamplat si in ultimele patru editii, urmand sa fie Portugalia.

Cei supranumiti Os Lobos sunt in acest moment o echipa aflata in reconstructie, dupa ce in editia trecuta a Cupei Europena a Natiunilor au deceptionat profund. Atunci, lupii lusitani au pornit la drum avand ca obiectiv calificarea la Cupa Mondiala, insa pe parcurs datele problemei s-au schimbat radical.

Porniti la drum sub conducerea neozeelandezului Errol Brain, la jumatatea competitiei Portugalia se afla mai aproape de zona retrogradarii decat de locurile care asigurau prezenta la Cupa Mondiala, cu doar doua puncte avans fata de Belgia si Spania.

Locul lui Errol Brain l-a luat Frederico Sousa, acesta avand ingrata misiune de a redresa echipa care matematic ar fi putut-o ajunge din urma pe Rusia, ocupanta pozitiei a treia, insa cu o singura victorie in dauna retrogradatei Belgia, lusitanii si-au pastrat locul in elita competitiei, care de acum se numeste Rugby Europe Championship.

Anul trecut, in luna iunie, Joao Luis Pinto a fost instalat la carma echipei, iar in luna noiembrie cu acesta pe banca tehnica Portugalia a castigat singura partida test disputata impotriva Namibiei, o victorie de moral luand in considerare faptul ca africanii sunt calificati pentru Cupa Mondiala din acest an.

A fost o victorie cu rezultatul de 29-20, apetitul ofensiv al lusitanilor rezultand din cele trei eseuri marcate de Pedro Bettencourt Avila, un tanar de 20 de ani ajuns intre timp la Clermont, autor al doua eseuri, respectiv veteranul Tiago Girao, un flanker care nu ezita sa puncteze si din tentative de tinta.

Practic, aceasta va fi linia impusa de Joao Luis Pinto, o echipa care sa imbine jucatori avand experienta alaturi de cei care reprezinta viitorul in primul XV portughez, unii avand deja partide disputate pentru Lusitanos XV in AMLIN Challenge Cup.

Si anul acesta reprezentata Portugaliei, CDU Lisabona, a avut parte deja de confruntari contand pentru calificarile in European Rugby Challenge Cup editia 2015-2016, insa a cedat in ambele partide cu Mogliano, respectiv Yenisey, pierzand orice sansa de calificare in Play-Off.

Ultima verificare inainte de partida cu Romania a fost o traditionala disputa cu England Students pentru o echipa intitulata Portugalia XV. In ciuda infrangerii, testul si-a atins obiectivul, mai multi jucatori regasindu-se in lotul pentru partida contra Stejarilor, printre acestia si uvertura Rodrigo Figueiredo, autorul unicului eseu al lusitanilor.

Dintre jucatorii care ar putea intra pe teren sambata Vasco Uva detine recordul de selectii, avand 95 de prezente pentru Os Lobos, alti jucatori esentiali fiind Eric dos Santos, Julien Bardy, Jose Lima sau amintitul Pedro Bettencourt Avila, toti inregimentati la echipe din Hexagon.

Pentru debutul in Rugby Europe Championship lotul Portugaliei arata astfel:
Pilieri: Bruno Medeiros (CDUL), Bruno Rocha (AEIS Técnico), João Almeida (CDUL), Vasco Marques (CDUP), José Leal da Costa (AEIS Agronomia)
Taloneri: Duarte Foro (CDUL), Miguel Vilaça (CDUL), Nuno Taful (GDS Cascais),
Linia a doua: Duarte Gil (CDUL), Diogo Toorn (CDUL), Salvador Vassalo (GDS Cascais), Eric dos Santos (Biarritz)
Flankeri: Francisco Sousa (GDS Cascais), Julien Bardy (Clermont), Rafael Simões (GDS Cascais), Tiago Girão (CDUL)
Numarul 8: Filipe Pereira (CDUL), Vasco Uva (GD Direito)
Mijlocasi la gramada: Francisco P. Magalhães (CDUL), Maxime Tonieta (Oyannax), Francisco Silva (GD Direito)
Mijlocasi la deschidere: Nuno P. Costa (CDUL), Rodrigo Figueiredo (CDUP), Duarte Marques (AEIS Tecnico)
Centri: Francisco Appleton (CDUL),), Manuel Pereira (GD Direito), Bernardo Campelo (AEIS Agronomia), José Almeida (RC Lousa), João Silva  (GD Direito)
Aripi: Tomás Appleton (CDUL), Tomás Noronha (CDUL), José Lima (US Carcassone XV)
Fundasi: Manuel Murteira (AEIS Agronomia), Pedro Bettencourt Ávila (Clermont).

Partida Portugalia-Romania din prima etapa a Rugby Europe Championship se va disputa sambata 7 februarie la Lisabona pe Estadio Universitario si va putea fi urmarita in direct pe TVR 1 incepand de la ora 17:00.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile