Monday 25th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Noi recorduri pentru Portia Woodman

10 februarie 2015 INTERNATIONAL

In acest week-end, la Sao Paulo, in Brazilia, a avut loc a doua etapa a World Rugby Seven Series, varianta feminina. Turneul a fost castigat de selectionata Noii Zeelande, care este si campioana mondiala en-titre. Neo-zeelandezele s-au impus in finala cu 17-10 in fata vecinelor din Australia, cea mai buna jucatoare de pe teren fiind aripa de la Auckland, Portia Woodman, care a marcat doua eseuri.

Portia Woodman a marcat in total 13 eseuri la aceasta competitie de pe continentul sud-american, doborandu-si astfel vechea performanta de eficienta, cifrata la 12 incercari marcate intr-un turneu. Portia Woodman a marcat doar in prima zi zece eseuri, motiv pentru care a intrat in istorie ca fiind prima femeie care depaseste granita celor 50 de eseuri reusite in meciuri oficiale.

Portia Woodman a jucat netbal inainte de a se reprofila pe rugby, iar prezenta sa pe teren este decisiva. Viteza este calitatea ei forte, cursele de peste 60-70 de metri fiind o obisnuinta deja.

Arborele genealogic al Portiei este unul de exceptie. tatal ei, Fred, dar si unchiul Taui Ben Kawhena, s-au consacrat ambii pe post de aripa, fiind selectionati in anii ’80 ai secolului trecut, pentru All Blacks.

Foto: www.aucklandrugby,co.nz

2,090 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response