Wednesday 20th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Doua victorii cu bonus ofensiv in Super Rugby

22 februarie 2015 SUPER XV

Cea de-a doua etapa din Super Rugby a consemnat patru victorii ale gazdelor si trei de partea vizitatorilor, Sharks si Waratahs reusind succesul cu bonus ofensiv pe care Rebels l-a acontat, desi a cedat in disputa cu Waratahs.

Dupa o partida decisa cu o lovitura de pedeapsa marcata in ultimul minut de Cruden, Chiefs au trecut de Brumbies cu rezultatul de 19-17. La eseuri a fost egalitate, Ngatai, respectiv Vaea trecandu-si numele pe lista marcatorilor, in aceste conditii tentativele de tinta ale lui Cruden au facut diferenta, uvertura lui Chiefs punctand din patru penalitati si o transformare.

Campionii en-titre, Waratahs, au obtinut primul succes din acest sezon in deplasare la Rebels cu 38-28, intr-o partida din care ambele combatante s-au ales cu bonusul ofensiv dupa ce au marcat cate patru incercari. Higginbotham, Timani, Burgess si Naivalu au fost autorii eseurilor pentru Rebels, Hoiles, Naiyaravoro dubla si Beale pentru invingatorii care au fost mai eficienti din fata butului, cu Foley care a concretizat trei transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa.

Hurricanes au castigat si a doua partida pe pamant sud-african, 17-13 la Pretoria cu Bulls. Pollard a marcat toate punctele gazdelor, un eseu, o transformare si doua penalitati, in timp ce pentru fanciza din Wellington, Barrett a concretizat patru penalitati, iar Savea a semnat eseul victoriei in minutul 67.

La debutul in noua editie a Super Rugby, Highlanders au cedat pe propriul teren in partida contra lui Crusaders. Smith si Fekitoa au marcat cate un eseu pentru Highlanders, insa cruciatii au replicat prin incercarile lui Barrett si McNicholl, la care Slade a adaugat doua transformari si patru penalitati pentru un succes cu rezultatul de 26-20.

Un eseu de penalizare si punctele marcate de Turner, un eseu, o transformare si doua lovituri de pedeapsa au adus victoria lui Reds in confruntarea cu Force, rezultat 18-6. Victoriosi in prima runda pe terenul lui Waratahs, cei de la Western Force nu au reusit sa repete evolutia de atunci, doar Ebersohn fiind cel care a concretizat doua lovituri de pedeapsa.

Blues a evoluat inca din minutul 25 in 14 jucatori, Triggs primind cartonasul rosu, astfel ca Stormers a profitat si s-a impus cu rezultatul de 27-16. Groom si Leyds au fost autorii a doua incercari, Catrakilis semnand o transformare si patru penalitati, pentru neozeelandezi Cowan avand o finalizare in terenul de tinta, iar West o transformare si trei lovituri de pedeapsa.

Invinsa surprinzator la debut de Cheetahs pe propriul teren, Sharks s-a impus cu bonus ofensiv in fata lui Lions, rezultat 29-12, Ndungane, Reinach si Coetzee dubla fiind autorii celor patru eseuri. Punctele lui Lions au venit din piciorul lui Boshoff, care a concretizat patru lovituri de pedeapsa.

Clasament:
Liderii conferintelor
1.Stormers-8 puncte
2.Hurricanes-8 puncte
3.Brumbies-6 puncte

4.Chiefs-8 puncte

5.Sharks-6 puncte
6.Cheetahs-5 puncte
7.Rebels-5 puncte
8.Force-5 puncte
9.Waratahs-5 puncte
10.Crusaders-4 puncte
11.Reds-4 puncte
12.Highlanders-1 punct
13.Bulls-1 punct
14.Blues-1 punct
15.Lions-0 puncte

Urmatoarea etapa se va disputa intre 27 si 28 februarie dupa programul:
Highlanders-Reds
Force-Hurricanes
Cheetahs-Blues
Chiefs-Crusaders
Rebels-Brumbies
Bulls-Sharks
Lions-Stormers

2,381 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response