Monday 26th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

Glasgow a castigat derbyul cu Ospreys in Pro 12

23 februarie 2015 PRO12 RUGBY

Etapa a XV-a din Pro 12 a consemnat partide interesante, astfel ca scotienii de la Glasgow Warriors continua sa fie liderii clasamentului dupa victoria cu Ospreys, in timp ce Treviso a obtinut cea de-a treia victorie, impunandu-se in fata galezilor de la Cardiff Blues.

Ospreys a suferit a doua infrangere consecutiva si a coborat pe treapta a cincea a clasamentului pe care-l conduce Glasgow Warriors, scotienii reusind victoria in fata galezilor dupa ce in minutul 67 erau condusi cu 16-13. Mac Arthur a marcat un eseu pentru Warriors, Grabham in contul lui Ospreys, astfel ca Horne cu o transformare si patru penalitati a stabilit rezultatul final, 19-16.

Dupa doua victorii obtinute in fata lui Zebre, Treviso a obtinut-o si pe cea de-a treia, nu oricum, cu bonus ofensiv pentru cele cinci eseuri marcate de Luamanu, Esposito, Bacchin, Hayward si Seniloli in partida contra lui Cardiff Blues, de care a dispus cu 40-24. Si galezii au fost aproape de bonificatia ofensiva, insa s-au oprit la trei eseuri, avandu-i ca autori pe L.Williams, Navidi si A.Thomas.

Edinburgh nu a reusit sa repete evolutia din runda precedenta, cand a trecut de Ospreys si scotienii au fost invinsi pe propriul teren de Ulster cu rezultatul de 20-17. Burleigh a marcat singurul eseu al gazdelor, in timp ce Cave cu un eseu si Pienaar cu un eseu, doua transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa au adus victoria nord-irlandezilor.

Pe RDS Arena dupa primele 40 de minute se parea ca Zebre vor avea puterea de a castiga pe terenul campionilor en-titre, Leinster, atunci cand conduceau cu 8-3, gratie eseului marcat de Daniller si loviturii de pedeapsa concretizate de Bergamasco. In partea secunda insa irlandezii s-au dezlantuit si la final s-au impus cu 29-8, victoria cu bonus ofensiv fiind obtinuta dupa cele patru eseuri marcate de Ryan, Gopperth, Fitzgerald si Cronin.

Un rezultat mai putin scontat s-a inregistrat in disputa dintre Scarlets si Munster pe stadionul din Llanelli, cele doua echipe terminand la egalitate, 25-25. Parkes a inscris singurul eseu al galezilor, iar Shingler a fost de neoprit din fata butului, o transformare si sase penalitati pentru ca armata rosie sa evite esecul in ultimul minut, dupa eseul lui Hanrahan transformat de Keatley. O’Donoghue si Jones au marcat alte doua incercari pentru Munster.

Newport Dragons a trebuit sa se lipseasca de aportul lui Landman inca din minutul 14, cand acesta a vazut cartonasul rosu, astfel ca bonusul defensiv obtinut la final de galezi in disputa contra lui Connacht este unul de apreciat. La eseu a fost 3-3, Amos dubla si Dixon pentru dragoni, Ronaldson, Masterson si Kearney in contul lui Connacht, care s-a impus cu 30-25 datorita tentativelor de tinta in plus concretizate de cuplul Carty-Leader.

Clasament:
1.Glasgow-52 puncte
2.Ulster-48 puncte
3.Munster-48 puncte
4.Leinster-47 puncte
5.Ospreys-45 puncte
6.Connacht-37 puncte
7.Scarlets-35 puncte
8.Edinburgh-33 puncte
9.Newport-22 puncte
10.Cardiff Blues-22 puncte
11.Treviso-18 puncte
12.Zebre-10 puncte

Urmatoarea etapa se va disputa intre 27 februarie si 1 martie dupa programul:
Ospreys-Leinster
Ulster-Scarlets
Munster-Glasgow
Cardiff Blues-Edinburgh
Connacht-Treviso
Zebre-Newport

1,945 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response