Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Northampton se desprinde, lupta stransa pentru locurile 2 – 4

23 februarie 2015 AVIVA PREMIERSHIP

Campionii en-titre ai Angliei, Northampton Saints, s-au desprins la noua puncte in fruntea clasamentului in urma victoriei in deplasare, 21 – 13 in fata celei de-a doua clasate, Bath Rugby, cu nu mai putin de sase cluburi despartite de doar patru puncte in lupta pentru celelalte trei locuri calificante in Play-Off.

Meciul de la Bath a inceput foarte bine pentru gazde, care conduceau cu 10 – 0 dupa 23 de minute, dar incetul cu incetul, in stilul lor metodic, campionii au revenit si dupa ce au marcat doua eseuri inainte de pauza au petrecut restul meciului aparandu-se cu succes si in final au obtinut o victorie extrem de importanta in fata celor care pana acum au fost principalii lor rivali.

Si in timp ce Bath pierde al doilea meci consecutiv fara sa obtina niciun punct de bonus, urmaritorii sai au redus diferenta fata de locul al doilea in clasament, care asigura o semifinala Play-Off pe teren propriu.

Saracens si-au pastrat de justete locul al treilea in clasament, desi au fost invinsi in deplasare de Sale Sharks cu 14 – 10, reusind sa obtina bonusul defensiv in penultimul minut de joc printr-un eseu transformat, intr-un meci in care nu au parut in niciun moment ca pot castiga.

La Sale a evoluat in al 15-lea meci din 15 runde, a 14-a oara ca titular, pilierul moldovean Vadim Cobilas, care incepe sa atraga atentia tot mai multor observatori ca unul dintre cei mai buni purtatori ai tricoului cu numarul trei din Aviva Premiership.

Revelatia campionatului, Exeter Chiefs, au continuat parcursul de exceptie, invingand in deplasare, 32 – 21, pe Harlequins, tanarul lor mijlocas la deschidere, Henry Slade marcand 22 de puncte din lovituri de picior.
Chiefs au anuntat si o achizitie interesanta din sezonul viitor, tanarul centru italian, Michele Campagnaro, actualmente la Treviso.

Leicester Tigers isi continua reverimentul lent si nespectaculos, invingand pe London Irish in deplasare cu 12 – 6, intr-un meci fara eseu.
Wasps au ratat posibilitatea de a urca pe locul al treilea, terminand la egalitate in deplasare, 23 – 23, cu Newcastle Falcons.
In sfarsit Gloucester Rugby si-au rotunjit si ei diferenta de puncte, ca toate celelalte echipe din Aviva Premiership, 48 – 10, in fata codasei London Welsh.

Dupa 15 runde clasamentul Aviva Premiership arata astfel:
1. Northampton Saints 56 puncte
2. Bath Rugby 47 puncte
3. Saracens 44 puncte
4. Exeter Chiefs 44 puncte
5. Sale Sharks 43 puncte
6. Leicester Tigers 43 puncte
7. Wasps 43 puncte
8. Gloucester Rugby 35 puncte
9. Harlequins 34 puncte
10. Newcastle Falcons 23 puncte
11. London Irish 23 puncte
12. London Welsh 1 punct

Runda a 16-a, saptamana viitoare, programeaza alt derby important in lupta pentru locurile 2 – 4, Exeter Chiefs – Bath Rugby.

Petru Clej

1,724 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response