Monday 18th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Hurricanes conduce in Super Rugby

1 martie 2015 SUPER XV

Partide deosebit de spectaculoase au avut loc in etapa a III-a din Super Rugby, Hurricanes a castigat la scor pe terenul lui Force, Chiefs s-a impus categoric in derbyul contra celor de la Crusaders, in timp ce Bulls a luat bonusul ofensiv din intalnirea cu Sharks.

Hurricanes isi continua parcursul fara greseala din actuala editie a Super Rugby, franciza din Wellington a castigat cu 42-13 la Perth in fata lui Western Force. Jane, Abbott, Vito, Savea si Marshall
au asigurat bonusul ofensiv, Scott a semnat eseul de onoare al australienilor. Hurricanes, cu trei victorii din tot atatea partide disputate, este liderul in clasamentul general al Super Rugby.

In derbyul neozeelandez dintre Chiefs si Crusaders, sefii s-au impus cu 40-16, Sonny Bill Williams marcand primul eseu de la revenirea in rugby union. Alaturi de acesta, Pulu, Ngatai, Marshall si Lowe au inscris restul incercarilor pentru bonusul ofensiv, singura incercare a cruciatilor venind de la Ellis.

Kankowski si Reinach au marcat cate un eseu, Lambie sapte penalitati si doua transformari pentru Sharks, insa aceste puncte au fost insuficiente, iar Sharks a cedat pe terenul lui Bulls cu 43-35, franciza din Pretoria acontandu-si primul succes din actuala editie. Invingatorii s-au ales si cu bonusul ofensiv, gratie celor patru eseuri avandu-i ca autori pe Hougaard, Stegamann, Spies si Serfontein.

Si Highlanders a obtinut prima victorie din actuala editie dupa succesul cu 20-13 in fata lui Reds. La eseuri a fost egaliatate, Naholo, respectiv Schatz, fiind autorii finalizarilor in terenul de tinta, astfel ca Banks, cu patru penalitati si Parker cu una au inclinat balanta in contul neozeelandezilor.

Desi a marcat trei eseuri pe terenul lui Cheetahs prin Braid, Faumuina si Kaino, Blues a pierdut. Sud-africanii s-au impus cu 25-24, Hendricks dubla si Pretorius fiind autorii eseurilor, la care s-au adaugat punctele lui J.Pietersen, cate doua transformari, respectiv lovituri de pedeapsa.

Brumbies a castigat in deplasare la Rebels cu 20-15 si este liderul conferintei australiene. Kuridrani si Butler au marcat cate un eseu, Lealiifano doua transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa, toate punctele lui Rebels venind din piciorul lui Harris, care a concretizat cinci tentative de tinta.

Conferinta sud-africana este condusa de Stormers, care a castigat la Johannesburg impotriva lui Lions cu 22-19. Tecklemburg a marcat un eseu pentru lei, Kolisi de partea lui Stormers, diferenta fiind facuta de Catrakilis, care a trimis de cinci ori balonul printre barele butului advers din lovituri de pedeapsa.

Clasament:
Liderii conferintelor:
1.Hurricanes-13p
2.Stormers-12p
3.Brumbies-10p

4.Chiefs-13p
5.Cheetahs-9p
6.Sharks-6p
7.Rebels-6p
8.Bulls-6p
9.Highlanders-5p
10.Waratahs-5p
11.Force-5p
12.Reds-5p
13.Crusaders-4p
14.Blues-2p
15.Lions-1p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 6 si 7 martie, dupa programul:
Chiefs-Highlanders
Brumbies-Force
Blues-Lions
Reds-Waratahs
Cheetahs-Bulls
Stormers-Sharks

2,052 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response