Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Tara Galilor, a patra victorie consecutiva in fata Frantei

1 martie 2015 INTERN

Etapoa a doua a turneului Six Nations a programat si jocul de pe Stade de France din Paris, intre Franta si Tara Galilor.

Desi echipa din hexagon pornea ca favorita a partidei, realitatea din teren a contrazis calculele hartiei. Primele 40 de minute au fost dominate copios de galezi, care au monopolizat balonul si au petrecut 80 la suta din timp in jumatatea franceza de teren. La toate acestea, s-a adaugat si imprecizia la buturi a specialistului gazdelor, Teulet.

Spre final, antrenorul Phillippe Saint-Andre a decis schimbarea executantului, astfel venind primele puncte franceze, dupa ce Lopez a fructificat o penalitate. galezii au intrat in avantaj la cabine, dominarea lor materializandu-se cu doua lovituri de pedeapsa valorificate in puncte cu siguranta, de fundasul lui Toulon, Halfpenny.

In partea a doua, jocul s-a deschis mai mult, din acest motiv, pe tabela de marcaj, aparand si incercarile. Lopez a egalat, insa Halfpenny si-a adus din nou echipa in avantaj, 9-6, in prima parte. Uvertura oaspetilor, Biggar, a transat cu eseul sau din minutul 59, pentru ca la doar cinci minute distanta, Halfpenny, cu un procentaj excelent, sa concretizeze o noua penalitate.

Cu un avans oarecum linistitor, 11 puncte, galezii au negociat perfect finalul de meci. Raidurile franceze au fost stopate la o distanta apreciabila de terenul de tinta. Tricolorii francezi au reaprins speranta in tribune, dupa eseul semnat de Dulin si transformat de Lopez, in minutul 68.

O alta actiune galeza a fost taxata de brigada de arbitri cu o lovitura de pedeapsa, iar imperturbabilul Halfepenny si-a facut din nou datoria, stabilind scorul final la 20-13.

Cu amaraciune in glas, la conferinta de presa de dupa meci, selectionerul francez Phillippe Saint Andre afirma ca ”Franta a devenit o natiune minora in rugbyul mondial.”, aluzie la cea de-a patra infrangere consecutiva, in confruntarile
cu echipa galeza.

1,745 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response