Saturday 04th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Centrele de pregatire a juniorilor, premisa dezvoltarii rugbyului romanesc

3 martie 2015 INTERN

Coordonatorii departamentelor Inalta Performanta si Dezvoltare ale FRR au participat recent la o serie de intalniri nationale si internationale.

Daniel Mitrea si Ciprian Popa au reprezentat Romania la conferinta Rugby Europe desfasurata intre 27 februarie si 1 martie la Gdansk, Polonia. Scopul intalnirii a fost acela de a promova unul dintre programele deja consacrate ale forului european – Get into Rugby.

S-a discutat conceperea de activitati care sa se inscrie in acest program si care in acelasi timp sa promoveze si Cupa Mondiala de Rugby 2015, urmand ca fiecare tara sa vina cu propuneri in acest sens. Reprezentantii FRR au fost felicitati pentru strategiile de dezvoltare a rugbyului tag in mediul scolar, cat si pentru sistemul prin care elevii cu potential au fost indreptati catre perfomanta.

Din seria intalnirilor legate de dezvoltarea sectorului de juniorat si tineret a facut parte si intalnirea de pe 2 martie, de la Snagov, cu toti antrenorii loturilor nationale de la categoriile U16, U17, U18, u19 si U23. Daca scopul principal a fost acela de a reconfigura Planul National de Joc pentru aceste echipe, s-a decis pentru inceput analizarea atenta a prestatiilor acestora in Campionatele Europene, care, coroborate cu recomandarile formulate dupa stagiile de pregatire centralizata si participarile internationale anterioare,  sa traseze directiile de lucru potrivite.

Una dintre aceste directii de lucru, care va furniza de altfel baza de selectie pentru loturile mentionate, este cea constituita de Centrele de Pregatire a Juniorilor. Sedinta de pe 3 martie, cu toti cei implicati in activitatea viitoarelor centre, s-a bucurat de participarea oficialilor federatiei, in cadrul ei fiind stabilite de comun acord reperele pentru constituirea si organizarea lor.

2,999 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response