Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Stormers sunt lideri in Super Rugby

8 martie 2015 SUPER XV

In urma rezultatelor inregistrate in etapa a IV-a din Super Rugby, Stormers au preluat sefia clasamentului, la polul opus aflandu-se neozeelandezii de la Blues, care nu au reusit sa obtina inca vreo victorie.

La Cape Town, Stormers si Sharks s-au intalnit intr-un adevarat derby al conferintei sud-africane si, dupa o prima repriza echilibrata, in care gazdele au condus cu 13-10, in partea secunda s-au desprins pentru a se impune cu rezultatul de 29-13. Incercarea lui Kotze, un eseu de penalizare si punctele lui Catrakilis din tentative de tinta au fost decisive pentru victoria lui Stormers, la care rechinii au replicat prin Lambie, autor al unui eseu, o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

Highlanders au data lovitura la Hamilton, unde au dispus de Chiefs cu 20-17. Forta inaintarii sefilor le-a adus acestora doua eseuri de penalizare, insa o incercare a lui Osborne, trei penalitati concretizate de Sopoaga si alte doua in ultimele trei minute de Banks au inclinat balanta in contul lui Highlanders.

Singura echipa care a obtinut bonusul ofensiv in aceasta runda a fost Brumbies, care s-a impus cu rezultatul de 27-15 in disputa cu Force si a marcat patru eseuri, avandu-i ca autori pe Arnold, Tomane, Ben Alexander si N.White, de partea cealalta Cummins si Mafi trecandu-si in cont cate o reusita. Cu acest success Brumbies conduce in Conferinta Australiana.

Blues a ramas fara victorie si dupa partida cu Lions de pe propriul teren. Chiar daca la pauza neozeelandezii se aflau in avantaj, 10-3, in partea secunda eseul lui Combrinck, transformat de Jantjies, care a punctat si dintr-o lovitura de pedeapsa, a intors situatia de pe tabela de marcaj si Lions a castigat cu 13-10, acesta fiind primul succes al sud-africanilor in actuala editie.

Campionii en-titre Waratahs au castigat la Brisbane in derbyul de traditie cu Reds, diferenta fiind facuta de evoluatia lui Foley autor al unui eseu, trei lovituri de pedeapsa si doua transformari. Rezultatul a fost de 23-5 in favoarea lui Waratahs, pe lista marcatorilor de eseuri mai trecandu-si numele Kotze de la invinsi, respectiv Betham din tabara invingatorilor.

Handre Pollard a marcat 29 din cele 39 de puncte ale victoriei lui Bulls pe terenul lui Cheetahs, uvertura francizei din Pretoria semnand un eseu, cinci lovituri de pedeapsa, trei transformari si un dropgol. La victoria cu 39-29 au mai contribuit Basson si Serfontein cu cate o incercare, pentru Cheetahs R.Rhule si Prinsloo avand finalizari in terenul de tinta advers.

Clasament:
Liderii conferintelor:
1.Stormers-16p
2.Brumbies-15p
3.Chiefs-14p

4.Hurricanes-13p
5.Bulls-10p
6.Waratahs-9p
7.Highlanders-9p
8.Cheetahs-9p
9.Rebels-6p
10.Sharks-6p
11.Lions-5p
12.Force-5p
13.Reds-5p
14.Crusaders-4p
15.Blues-3p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 13 si 14 martie, dupa programul:
Hurricanes-Blues
Force-Rebels
Crusaders-Lions
Highlanders-Waratahs
Reds-Brumbies
Stormers-Chiefs
Cheetahs-Sharks

2,232 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response