Sunday 25th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ospreys a castigat derbyul cu Munster in Guinness Pro 12

9 martie 2015 PRO12 RUGBY

In etapa a XVII-a din Guinness Pro 12, Ospreys a invins-o pe Munster, de infrangerea armatei rosii profitand scotienii de la Glasgow Warriors care, prin succesul cu Zebre, au revenit in fruntea clasamentului.

Desi a marcat un singur eseu prin Baker, Ospreys a trecut de Munster in derbyul etapei, cu rezultatul de 26-12, gratie reusitelor din fata butului ale lui Davies, autor a sase lovituri de pedeapsa si a unui dropgol. Munster a marcat doua incercari prin Ryan si Earls, insa ambele au venit pe finalul jocului, prea tarziu pentru a mai putea schimba numele echipei invingatoare. Pentru Ospreys in repriza secunda a evoluat si pilierul moldovean Dumitru Arhip.

De infrangerea lui Munster a profitat Glasgow Warriors, vicecampionii en-titre neavand mari probleme cu italienii de la Zebre, pe care i-au invins cu rezultatul de 26-5. Soarta partidei s-a decis in prima repriza, cand Warriors au marcat patru eseuri prin Van den Merwe dubla, Fusasro si Bryce, ceea ce le-a adus in cont si bonusul ofensiv. Incercarea de onoare a lui Zebre a fost realizata de Berryman. La Zebre, moldoveanul Andrei Mahu a evoluat titular in linia a doua.

Surpriza rundei a produs-o Scarlets, care a invins campioana en-titre, Leinster, rezultat 23-13, dupa ce irlandezii au condus la pauza cu 10-8. Barclay, Williams si Pitman au semnat eseurile galezilor, in timp ce de partea invinsilor s-a consemnat o singura reusita in terenul de tinta, cea a lui Te’o.

O victorie dramatica a obtinut Cardiff Blues pe propriul teren in partida cu Connacht, rezultat 18-17, eseul victoriei venind in minutul 80. Argentinianul Tuculet a marcat doua incercari pentru galezi, Heenan si Muldowney in contul irlandezilor, numai ca din fata butului Patchell a fost mai eficient decat Ronaldson, avand o lovitura de pedeapsa in plus.

Newport Dragons a obtinut un succes important in fata lui Ulster cu 26-22 intr-o partida in care a fost egalitate la numarul eseurilor marcate, Prydie si Jones facand diferenta din tentativele de tinta concretizate. Buckley, Evans si Meyer au marcat eseurile dragonilor, Gilroy dubla si Adair pe cele ale nord-irlandezilor.

Edinburgh a luat bonusul ofensiv in Italia, acolo unde a trecut de Treviso cu rezultatul de 29-8, Watson, Scott dubla si Strauss fiind autorii incercarilor. Pentru Treviso, Ragusi a marcat un eseu iar Hayward o lovitura de pedeapsa.

Clasament:
1.Glasgow-57puncte
2.Ulster-53puncte
3.Munster-53puncte
4.Ospreys-51puncte
5.Leinster-49puncte
6.Connacht-43puncte
7.Scarlets-40puncte
8.Edinburgh-39puncte
9.Cardiff Blues-30puncte
10.Newport-27puncte
11.Treviso-18puncte
12.Zebre-14puncte

Urmatoarea etapa se va disputa intre 27 si 28 martie dupa programul:
Leister – Glasgow
Ulster – Cardiff Blues
Scarlets – Edinburgh
Munster – Connacht
Ospreys – Zebre
Treviso – Newport

1,700 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response