Friday 15th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Toulon si Clermont, la egalitate in fruntea Top 14

9 martie 2015 TOP 14

Etapa a XIX-a a campionatului de elita al rugbyului francez, Top 14, a inceput cu un meci fara eseuri, in care Oyonnax s-a impus pe teren propriu, 9-3, contra celor de la Toulouse. Toate punctele au venit din penalitati, iar la pauza a fost 3-3. La gazde, pe post de flanker dreapta, a fost titular internationalul roman Vali Ursache, inlocuit din distributie in minutul 47.

Stade Francais a smuls cu greu victoria pe terenul lui Bordeaux, scor 23-22, la pauza 17-12. Raportul eseurilor a fost 1-2, marcatori fiind Madaule, respectiv Lakafia si Slimani. Oaspetii au dominat prima parte, dupa care au cedat ritmul si au permis girondinilor sa obtina bonusul defensiv si chiar sa spere la un succes in extremis. Bordeaux a condus cu 22-20, dar la ultima faza, uvertura de rezerva, Plisson, a reusit un dropgol de aur, gratie caruia s-a consemnat singurul succes al oaspetilor, in aceasta saptamana.

Castres a obtinut o victorie mare, 23-20 acasa cu Lyon. Conditiile de joc pentru ultima clasata au fost nefavorabile, mai ales ca in minutul 20 Cabalero a fost eliminat direct cu cartonas rosu, pentru brutalitate. Desi a evoluat in inferioritate numerica trei sferturi de meci, vicecampioana a trecut peste acest handicap major si a marcat trei eseuri, prin Taumopeau, Evans si Kockott. Lyon a inscris prin aceasta modalitate doar de doua ori, semnatari fiind Arnold si Porical, ambii in repriza de debut. Revenirea lui Castres a fost superba, echipa lui Mihaita Lazar fiind condusa la pauza cu 14-0. Internationalul nostru nu a fost convocat pentru acest joc, in schimb, la lyonezi, perechea pilierilor de rezerva a fost compusa din Bogdan Balan si Horatiu Pungea, care au jucat din minutul 51, respectiv 57. Balan a fost avertizat cu cartonas galben in minutul 62. Kockott a semnat victoria pentru Castres, prin fructificarea in puncte a doua lovituri de pedeapsa, in ultimele 5 minute de joc.

Clermont s-a impus in fata propriilor fani, 28-16 cu Brive. replica oaspetilor a fost buna, astfel ca favoritii au ratat bonusul ofensiv, din cauza unui raport al eseurilor de 3-1. Clermont a inceput tare, iar inchizatorul Yato a marcat o dubla spectaculoasa, cu eseuri in minutele 2 si 12. O alta incercare pentru amfitrioni a fost inscrisa de Bonnaire, in timp ce Roumieu a reusit eseul de onoare in contul lui Brive.

Montpellier si La Rochelle si-au impartit punctele in urma remizei, 15-15. Punctele s-au marcat diferit. Lucas a valorificat cinci lovituri de pedeapsa pentru gazde, ultima in minutul 80, care a consfintit egalitatea, in timp ce oaspetii au reusit doua eseuri prin Murimurivalu si Forbes. La pauza, Montpellier a avut avantaj de 9-3.

Meciul cu cele mai multe puncte si cele mai multe eseuri a fost cel dintre Racing Metro 92 Paris si Grenoble, scor 34-29. Organizatorii au avut patru eseuri in tabela, prin Machenaud, Claassen, Van der Merwe si Imhof, in vreme ce Mignot si Aplon au tinut echipa vizitatoare aproape de castigatori.

Toulon a castigat in meciul de inchidere cu 34-11 disputa cu Brive. Aripa David Smith a fost de neoprit. El este de altfel performerul absolut al rundei, cu patru eseuri, cate doua per repriza. O a cincea incercare a fost inscrisa de linia a treia, Juan Smith, pentru Toulon. Mafi a adus o contributie la spectacol, prin eseul de onoare al invinsilor.

In aceasta etapa s-a acordat un singur bonus ofensiv (Toulon) si trei bonusuri defensive (Bordeaux, Lyon si Grenoble).

Clasament:

1. Toulon 57 de puncte
2. Clermont 57 de puncte
3. Stade Francais 55 de puncte
4. Racing Metro 92 51 de puncte
5. Bordeaux 45 de puncte
6. Toulouse 45 de puncte
7. Oyonnax 45 de puncte
8. Grenoble 43 de puncte
9. Montpellier 42 de puncte
10. Bayonne 37 de puncte
11. La Rochelle 36 de puncte
12. Brive 35 de puncte
13. Lyon 34 de puncte
14. Castres 33 de puncte

1,710 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response