Saturday 04th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cupa Webb Ellis in Romania

17 martie 2015 #RWC2015

Cel mai prestigios premiu din rugby, Cupa Webb Ellis, a ajuns în București în cadrul turneului trofeului Cupei Mondiale de Rugby.

Turneul trofeului vizitează 15 țări pe parcursul unei perioade de 12 luni, ca parte a festivităților menite să sărbătorească acest sport în perioada premergătoare Cupei Mondiale de rugby 2015. Printre destinațiile anterioare se numără Japonia, Australia, Fiji, Madagascar, Africa de Sud, Argentina, Uruguay, SUA, EAU, China și Italia. Pentru a vizualiza filmele faceți clic aici.

În prima zi a vizitei care va dura două zile, trofeul s-a oprit la câteva locații emblematice din oraș și din împrejurimile acestuia, printre care Palatul Cantacuzino și clădirea Parlamentului României. Imagini fără drepturi de autor de la această vizită vor fi disponibile pentru descărcare aici.

În după-amiaza primei zile, Cupa Webb Ellis a vizitat Complexul Sportiv Național Lia Manoliu pentru incitantul eveniment DHL Rugby Vs. the World Challenge. Fosta campioană mondială la gimnastică și simbolul gimnasticii românești, Andreea Răducan, a căutat să-l învingă pe Ronan O’Gara, unul dintre cei mai buni jucători de rugby ai
Irlandei. Cei doi s-au confruntat într-un duel dintre echilibru și putere pe parcursul a trei provocări unice, în încercarea de a câștiga competiția Rugby Vs. the World organizată în România.

Seara, Cupa Webb Ellis a fost oaspete de onoare la o recepție specială organizată de către Ambasada Britanică, la care au participat membri ai comunități române de rugby.

Debbie Jevans, director executiv al England Rugby 2015, a declarat: „Ne bucurăm că am reușit să aducem Cupa Webb Ellis la București, ca parte a turneului trofeului Cupei Mondiale de Rugby. Având în vedere că a participat la fiecare Cupă Mondială de Rugby, România cunoaște bine acest turneu. Așteptăm cu nerăbdare desfășurarea acestei vizite ce se vrea o sărbătorire a rugbyului.”

Mâine dimineață trofeul va lua parte la campania Least Driven Path, organizată de Land Rover, părăsind Bucureștiul și pornind într-o călătorie prin pitorescul județ Prahova. Legenda rugbyului românesc, Romeo Gontineac, care, după ce și-a reprezentat țara la patru Cupe Mondiale de Rugby, a devenit și antrenor al naționalei de rugby a României pentru ediția din 2011, va însoți Cupa Webb Ellis într-o vizită la Castelul Cantacuzino și într-o expediție off-road cu munții Bucegi pe fundal.

Trofeul va ajunge apoi la clubul de rugby Aurora Băicoi. Aurora Băicoi este primul club de rugby din zonă și a fost fondat în anul 2012 pentru a răspunde apetitului local pentru rugby, lăudându-se acum cu patru echipe (U10, U12, U14 și U16) formate din elevii școlilor locale. Astfel, acești copii vor avea ocazia unică de a vedea Cupa Webb Ellis în această călătorie inedită.

Apoi, Cupa Webb Ellis va vizita Colegiul Tehnic Dinicu Golescu, care a ajutat jucători ca Valentin Calafeteanu, Andrei Rădoi și Cătălin Fercu să ajungă să joace pentru echipa națională. Vizita la această școală va fi o ocazie pentru generația
viitoare de jucători de rugby a României de a vedea acest important trofeu. Seara, Cupa Webb Ellis va vizita rugbyul românesc chiar la el acasă, pe Stadionul National Arcul de Triumf, alături de jucători din cluburile Superligii CEC Bank.

Cupa Mondială de Rugby, al treilea eveniment sportiv ca amploare la nivel global după Jocurile Olimpice și Cupa Mondială de Fotbal, se va desfășura anul acesta în Anglia și la Cardiff, între 18 septembrie și 31 octombrie. Competiția va fi găzduită în 13 locații din 11 orașe din țară. România va evolua în grupa D, alături de Franţa, Irlanda, Canada și Italia. Echipa noastră își va juca meciurile la Londra, pe Stadionul Olimpic și pe Stadionul Wembley, pe Leicester City Stadium din Leicester și pe stadionul Sandy Park din Exeter.

Bilete pentru aceste evenimente se mai pot cumpăra la: tickets.rugbyworldcup.com<http://tickets.rugbyworldcup.com>, momentan fiind disponibile locuri pentru meciul României împotriva Irlandei de duminică, 27 septembrie, și pentru cel împotriva Canadei de marți, 6 octombrie.

Turneul trofeului, care a reușit pentru prima oară să expună cel mai râvnit premiu din rugby în întreaga lume, este organizat în parteneriat cu Land Rover și DHL – doi suporteri cu vechime ai acestui joc și membri Rugby World Cup 2015 Worldwide Partners.

Managerul coordonator al mărcii Land Rover în România, Mihai Ivănescu, a declarat: „Vizita noastră la clubul de rugby Aurora Băicoi se potrivește de minune inițiativei Least Driven Path, activitate care s-a desfășurat în multe locuri din lume și prin care Land Rover oferă ocazia de a vedea Cupa Webb Ellis celor care nu ar avea în mod normal șansa să o facă. Valorile clubului, excelență și incluziune socială, ce permit oricărui copil, indiferent de abilitățile sale, accesul la jocul de rugby, rezonează puternic cu Land Rover, care susține toate nivelurile acestui joc, de la cel de amatori, până la cel de vârf, al cărui punct culminant este Cupa Mondială de Rugby 2015.”

Daniel Kearvell, directorul general al DHL International Romania, a menționat: „DHL Express Romania este încântat să găzduiască Cupa Webb Ellis în București. Rugbyul este un partener firesc pentru DHL, având în vedere că împărtășim valori cum ar fi viteza, pasiunea și spiritul de echipă. Suntem mândri să continuăm colaborarea și în 2015 cu Cupa Mondială de Rugby, ca partener logistic oficial. În România, DHL are o relație de lungă durată cu echipa națională de Rugby, fiindu-i sponsor și suporter încă din anul 2011. Suntem nerăbdători să oferim câteva zile pline de entuziasm
alături de oaspetele nostru special în București!”

Miercuri, 18 martie
• 8:00 – 13:00: Ca parte din campania Land Rover Least Driven Path, Cupa Webb Ellis va părăsi Bucureștiul și va porni într-o călătorie în județul Prahova. Legenda Rugby-ului românesc, Romeo Gontineac, care, după ce și-a reprezentat țara la patru Cupe Mondiale de Rugby, a devenit și antrenor al naționalei de Rugby a României pentru ediția din 2011, va însoți trofeul într-o vizită la Castelul Cantacuzino și într-o expediție off-road cu munții Bucegi pe fundal.

Trofeul va ajunge apoi la Clubul de rugby Aurora Băicoi, unde copiii din cadrul școlilor locale vor avea ocazia unică de a însoți Cupa Webb Ellis în această călătorie inedită.

Romeo Gontineac este disponibil pentru interviuri la cerere.

• 14:00 – 16:00: Cupa Webb Ellis va vizita Colegiul Tehnic Dinicu Golescu, unde elevii vor avea ocazia să vadă emblematicul trofeu.

• 17:00 – 20:00: Cupa Webb Ellis va vizita Stadionul Arcul de Triumf, unde jucători din cluburile locale de Rugby vor fi invitați la un eveniment pentru sărbătorirea celui mai mare premiu din Rugby

Pentru informații suplimentare despre turneul trofeului Cupei Mondiale de Rugby – faceți clic aici

2,992 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response