Monday 23rd November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Fercu si Saracens castiga Cupa LV Anglo-Galeza

23 martie 2015 INTERNATIONAL

Saracens au castigat pentru prima oara in istoria lor Cupa LV Anglo-Galeza, invingand in finala de o maniera dramatica pe detinatorii de anul trecut ai trofeului, Exeter Chiefs, cu 23 – 20.

Internationalul roman Catalin Fercu, recent refacut dupa o fractura la mana stanga, a intrat in teren in minutul 26 in locul fundasului Ben Ransom.

Meciul a fost echilibrat inainte de pauza, mijlocasul la gramada al Sarazinilor, Ben Spencer, a deschis scorul printr-o lovitura de pedeapsa, dar foarte repede scorul a fost egalat de mijlocasul la deschidere al lui Exeter, Ceri Sweeney, tot din lovitura de pedeapsa.

Cu patru minute inainte de pauza, Spencer a fost penalizat pentru ne-eliberarea intentionata a zonei placajului, a primit cartonas galben, iar Sweeney a transformat lovitura de pedeapsa stabilind scorul la pauza Saracens 3 – Exeter 6.

Desi in 14, Saracens au intrat decisi dupa pauza si au preluat repede conducerea prin eseul macat de aripa David Strettle.

Acelasi Strettle avea sa marcheze din nou peste doar cinci minute, iar flankerul Nick De Jager a marcat in minutul 62, eseu transformat de Spencer si scorul a devenit 20 – 6 pentru Saracens.

Dar detinatorii trofeului nu s-au lasat cu una cu doua si cartonasul galben din minutul 67 acordat taloneurului Saracens, Scott Spurling, le-a permis Chiefs sa concretizeze superioritatea numerica si sa marcheze doua eseuri prin fundasul Max Bodilly, ambele transformate de Sweeney, al doilea in ultimul minut de joc. Scor 20 – 20 si se parea ca vor fi prelungiri.

Dar imediat dupa repunerea de la centru, Saracens au obtinut o lovitura de pedeapsa, transformata de Spencer, cel mai prolific marcator al competitiei, care a stabilit scorul final: Saracens 23 – Exeter 20.

Saracens isi adauga al doilea trofeu in acest sezon, dupa Aviva A League (competitia echipelor de rezerve), dovedind forta lotului sau, in aceasta finala evoluand – ca si Exeter de altfel – fara numerosi titulari.

In aceasta campanie, Saracens au castigat toate cele opt meciuri din Aviva A League si toate cele sase din Cupa LV (la care participa cele 12 echipe din Aviva Premiership si cele patru selectionate regionale galeze care joaca in Guinness Pro 12).

Catalin Fercu a evolut in trei meciuri din Aviva A League si in cinci din Cupa LV, marcand doua eseuri.

Acum, Saracens isi continua sezonul incercand sa castige si celelalte doua competitii (cele mai importante) – Aviva Premiership, unde se afla pe locul trei in sezonul regulat, si Cupa Campionilor, unde va juca in deplasare la Paris pe 5 aprilie impotriva lui Racing Metro in sferturile de finala ale competitiei.

Foto: www.saracens.com

2,919 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response