Hurricanes ramane neinvinsa in Super Rugby

Etapa a VI-a din Super Rugby a consemnat patru victorii ale gazdelor si doua de partea vizitatorilor, liderii clasamentului fiind neozeelandezii de la Hurricanes, care au obtinut a cincea victorie din tot atatea partide disputate.

Intr-un adevarat derby neozeelandez, Hurricanes s-au impus la Dunedin in fata lui Highlanders cu rezultatul de 20-13, eseul din final a lui Sopoaga nereusind sa aduca invinsilor decat bonusul defensiv. Goodes si TJ Pernara au marcat cate un eseu prentru galben-negri, Barrett doua transformari si tot atatea penalitati, franciza din Wellington evoluand in ultimele minute fara Savea, care a vazut cartonasul galben.

Lions si-a trecut in cont cea de-a doua victorie stagionala, 20-16 pe terenul lui Rebels, Boshoff si Mapoe semnand cate un eseu pentru invingatori, Inman si Palcid de partea australienilor. Astfel diferenta a facut-o Jantjies, care din fata butului a reusit cate doua transformari respectiv lovituri de pedeapsa.

Crusaders a spulberat-o pe Cheetahs, rezultat 57-14, Tafua si Carter dubla, Dagg, Nadolo, Havili si un eseu de penalizare asigurand punctul bonus ofensiv pentru franciza din Christchurch. Venter si Sadie au inscris cate un eseu pentru sud-africanii care au evoluat de doua ori in inferioritate numerica, Le Roux si Oosthuizen primind cartonasul galben.

O partida extrem de echilibrata a avut loc la Pretoria, unde Bulls, gratie randamentului uverturii Handre Pollard, autor al unei transformari si sase lovituri de pedeapsa, a invins pe Western Force cu rezultatul de 25-24. In ceea ce priveste raportul de eseuri, acesta a fost de 3-1 pentru australieni, Coleman, Wykes si Godwin, respectiv Van der Merwe.

Trei cartonase rosii au fost aratate in partida Sharks-Chiefs, in ciuda unei eliminari in plus rechinii reusind sa se impuna cu 12-11. Lambie a marcat toate punctele sud-africanilor din lovituri de pedeapsa, in timp ce Cane de la neozeelandezi a semnat singura incercare a jocului.

In derbyul australian de la Sydney, campionii en-titre Waratahs au trecut de Brumbies cu 28-13, Foley fiind autorul unui eseu si al unei transformari, respectiv doua lovituri de pedeapsa alaturi de incercarile avandu-i ca autori pe Foley si Latu. Toomua a marcat singurul eseu al calutilor, care continua sa conduca in clasamentul Conferintei Australiene.

Clasament:
Liderii Conferintelor:
1.Hurricanes-22p
2.Brumbies-20p
3.Stormers-16p

4.Chiefs-19p
5.Sharks-15p
6.Highlanders-15p
7.Crusaders-14p
8.Waratahs-14p
9.Bulls-14p
10.Rebels-11p
11.Lions-9p
12.Cheetahs-9p
13.Force-7p
14.Reds-5p
15.Blues-4p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 27 si 28 martie dupa programul:
Hurricanes-Rebels
Reds-Lions
Chiefs-Cheetahs
Highlanders-Stormers
Waratahs-Blues
Sharks-Force
Bulls-Crusaders

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile