Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Competitiile europene inter-cluburi isi disputa sferturile de finala

2 aprilie 2015 INTERNATIONAL

Incepand de vineri, cand este programata intalnirea Gloucester-Connacht, in cele doua competitii continentale inter-cluburi, European Rugby Champions Cup, respectiv European Rugby Challenge Cup, vor avea loc partidele contand pentru faza sferturilor de finala.

In Champions Cup, Racing Metro, Toulon, Clermont si Leinster, calificate in aceasta ordine de pe prima pozitie a grupelor din care au facut parte, vor avea calitatea de gazde primind vizita gruparilor Saracens, London Wasps, Northmapton Saints, respectiv Bath.

Englezii de la Bath, conform punctajului acumulat in prima faza a competitiei, au fost a cincea in clasamentul castigatoarelor grupelor si astfel vor evolua in deplasare la Dublin contra lui Leinster, celelalte trei intalniri fiind in exclusivitate confruntari francezo-engleze.

Astfel doar irlandezii de la Leinster, ca o exceptie, au reusit sa intre in acest octet, fiind singura franciza prezenta in sferturile de finala ale competitiei etalon inter-cluburi din Europa, cu Anglia reprezenta de patru echipe, iar Franta de trei.

Toulon detine titlul de campioana si va avea ca adversara pe London Wasps, in timp ce Racing Metro, locul patru in Top 14, va infrunta pe Saracens, pozitia secunda in Aviva Premiership, iar Clermont, ocupanta pozitiei a doua in elita Frantei, se va duela cu campionii en-titre ai Angliei si liderii clasamentului actual, Northampton Saints.

In Challenge Cup, din cele opt echipe prezente in sferturile de finala, patru provin din Anglia, doua din Tara Galilor, iar cate una reprezinta Irlanda, respectiv Scotia, ordinea castigatoarelor celor cinci grupe initiale fiind Gloucester, Exeter, Newport, London Irish si Edinburgh.

Astfel primele patru grupari enumerate mai sus vor evolua in calitate de gazde, cele mai atractive partide anuntandu-se confruntarile dintre conationalii Newport Dragons si Cardiff Blues, respectiv Exeter Chiefs si Newcastle Falcons, aceasta urmand a fi condusa la centru de Marius Mitrea.

Programul complet al fazei sferturilor de finala este urmatorul:
European Rugby Champions Cup:
4 aprilie-Aviva Stadium: Leinster-Bath
4 aprilie-Marcel Michelin: Clermont-Northampton Saints
5 aprilie-Stade Yves du Manoir: Racing Metro-Saracens
5 aprilie-Stade Mayol: Toulon-London Wasps

European Rugby Challenge Cup:
3 aprilie-Kingsholm Stadium: Gloucester-Connacht
4 aprilie-Rodney Parade: Newport Gwent Dragons-Cardiff Blues
4 aprilie-Sandy Park: Exeter Chiefs-Newcastle Falcons-Marius Mitrea
5 aprilie-Madejski Stadium: London Irish-Edinburgh

1,878 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response