Saturday 08th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

European Rugby Champions Cup si-a desemnat semifinalistele

5 aprilie 2015 CHAMPIONS CUP

In urma partidelor contand pentru faza sferturilor de finala din European Rugby Champions Cup, doua echipe din Franta, respectiv cate una din Anglia si Irlanda, vor lupta mai departe pentru cununa cu lauri in competitia inter-cluburi etalon de pe batranul continent.

Leinster si Bath au deschis seria partidelor din Champions Cup, iar irlandezii s-au impus la o diferenta de trei puncte, 18-15, gratie reusitelor centrului Ian Madigan, care cu un procentaj de 100% al tentativelor de tinta, a calificat franciza din Dublin in semifinale.

Bath s-a despartit de competitia etalon, desi englezii au marcat doua eseuri pe Aviva Stadium prin Ford si Hooper, uvertura trandafirilor avand si cate o reusita din fata butului, o transformare, respectiv o lovitura de pedeapsa.

Clermont a facut spectacol pe stadionul Marcel Michelin in fata campioanei Angliei, Northampton Saints, de care a trecut cu rezultatul de 37-5, Nakaitaci de doua ori, Fofana si Abendanon fiind de neoprit in drumul lor catre eseu.

Brock James a concretizat toate tentativele de tinta avute, patru transformari si trei penalitati, punctele de onoare ale englezilor venind in urma eseului marcat de Waller.

Saracens a castigat dramatic pe terenul lui Racing Metro,12-11, si cu toate ca englezii au fost echipa care a dominat ostilitatile din teren, londonezii au avut nevoie de reusita argentinianului Bosch in ultimul minut, lovitura de pedeapsa a acestuia fiind de la aproximativ 45 de metri fata de butul francezilor.

Machenaud, care a fost desemnat jucatorul meciului, a marcat toate punctele lui Racing Metro, un eseu si doua penalitati, de partea lui Saracens, Hodgson si Goode si-au mai trecut numele pe lista marcatorilor cu doua, respectiv o lovitura de pedeapsa.

Campionii en-titre din Champions Cup, Toulon, au dispus de Wasps cu 32-18, dupa o prima repriza pe care au controlat-o autoritar si o parte secunda cu revenirea englezilor prin doua eseuri semnate de Helu, linistea pe Stade Mayol aducand-o fostul All Blacks, Ali Williams.

Bastareaud cu un eseu si Michalak autor al doau transformari, respectiv sase penalitati, au mai contribuit la succesul lui Toulon, pentru Wasps, Goode a semnat o transformare, iar Lozowski doua penalitati.

Programul semifinalelor este urmatorul:
18 aprilie-Stade Geoffroy-Guichard, St Etienne: Clermont-Saracens
19 aprilie-Stade Velodrome, Marseille: Toulon-Leinster

1,993 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response