Thursday 21st January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Blues a obtinut prima victorie in Super Rugby

12 aprilie 2015 SUPER XV

Dupa noua etape in care nu cunoscuse gustul victoriei, franciza neozeelandeza Blues a castigat in fata australienilor de la Brumbies, in timp ce campionii en-titre Waratahs au cedat pe propriul teren in disputa cu Stormers.

Blues a dispus de Brumbies cu 16-14 dupa o partida in care 13 din punctele victoriei neozeelandezilor le-a marcat Daniel Bowden, autor al unui eseu, a unei transformari si a doua lovituri de pedeapsa. Acestea insa nu ar fi fost de ajuns, eseul lui Taliauli si trei penalitati semnate de Lealiifano ducandu-i pe Brumbies in avantaj, a venit insa tentativa de tinta a lui West in minutul 78 si Blues au cedat ultima pozitie a clasamentului.

Partida dintre Waratahs si Stormers a stat sub semnul echilibrului pana in minutul 71, Naiyaravoro si Horne autori a cate unui eseu pentru australieni, respectiv De Allende si Van Wyk in contul sud-africanilor, dupa care De Allende a lovit din nou alaturi de Kolbe si franciza din Cape Town a castigat cu 32-18. Campionii en-titre, Waratahs se afla pe pozitia a zecea cu doar patru victorii in sapte partide disputate.

Pentru Crusaders partida disputata pe propriul teren contra lui Highlanders a inceput cu doua eseuri marcate de Todd si Taufua, insa incercarea lui Smith si dubla izbutita de Naholo, la care Sopoaga a adaugat alte puncte din tentative de tinta a adus victoria vizitatorilor cu rezultatul de 25-20.

Cheetahs a castigat pe terenul celor de la Western Foce cu 24-15. La eseuri marcate a fost egalitate, Morahan si Alcock pentru australieni, Rhule si Brussow in contul sud-africanilor, astfel diferenta au facut-o un dropgol, o transformare si trei penalitati, toate reusite de Pietersen.

Zece eseuri s-au marcat in disputa Bulls-Reds pe care sud-africanii au castigat-o cu 43-22, ambele echipe obtinand bonusul ofensiv. Odendaal, VanZyl, F.Hougaard dubla, Spies si Van der Merwe au inscris pentru invingatori, Turner, Genia, Frisby si Kotze de partea australienilor.

Desi a condus la pauza cu 14-11, Sharks a cedat in duelul sud-african disputat la Johannesburg cu Lions. Decisive au fost tentativele de tinta concretizate de Jantjies, pentru ca ambele echipe au marcat cate trei eseuri, Bothma, Mvovo si Du Toit pentru rechini, respectiv Mnisi, De Klerk si Vorster in contul lui Lions, care s-a impus cu rezultatul de 23-21.

Clasament:
Liderii conferintelor:
1.Hurricanes-31p
2.Brumbies-25p
3.Bulls-24p

4.Chiefs-28p
5.Highlanders-24p
6.Stormers-22p
7.Lions-21p
8.Crusaders-20p
9.Sharks-20p
10.Waratahs-18p
11.Rebels-15p
12.Cheetahs-13p
13.Blues-9p
14.Force-8p
15.Reds-7p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 17 si 18 aprilie, dupa programul:
Crusaders-Chiefs
Hurricanes-Waratahs
Highlanders-Blues
Brumbies-Rebels
Force-Stormers
Sharks-Bulls
Cheetahs-Reds

2,099 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response