Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Doua egalitati si o multime de surprize in Top 14

12 aprilie 2015 TOP 14

Etapa a XXII-a a campionatului francez de rugby Top 14, s-a dovedit a fi una imposibila pentru iubitorii pronosticurilor sportive. Cronologic, runda a inceput cu doua remize, lucru foarte rar intalnit in competitiile rugbystice.

La Rochelle a remizat pe teren propriu, 19-19 cu Stade Francais, pe teren propriu, dupa ce Dudil a marcat in contul gazdelor, un eseu inca din primul minut de joc. Incercarea cu care parizienii au refacut echilibru pe tabela a fost semnata de Danty, spre finalul meciului.

Racing Metro 92 Paris si Montpellier si-au impartit punctele, dupa o remiza incheiata cu scorul de 24-24. Au fost doua reprize in oglinda, gazdele fiind in avantaj la pauza cu 14-10, pentru ca raportul sa se inverseze exact, in partea a doua. Claassen si Machenaud au marcat fiecare cate doua eseuri pentru echipa din capitala, iar Montpellier a raspuns prin doua incercari, Nariashvili si Nagusa, la care s-a adaugat forma exceptionala a lui Lucas in fata buturilor. Acesta a valorificat in puncte o lovitura de pedeapsa in minutul 79, pentru un egal pretios.

Brive s-a impus la mustata, 22-20, in meciul cu Lyon. Masilevu a reusit un eseu, iar Germain a completat tabela prin tentative de tinta. De partea cealalta, lyonezii au marcat doua incercari prin Smith si Sukanaweita. Inrepriza secunda, la oaspeti, perechea de pilieri a fost formata exclusiv din jucatori romani, Bogdan Balan. respectiv Horatiu Pungea.

Mare surpriza la Clermont, care a cedat la potou pe teren propriu, in fata celor de la Oyonnax, cu 11-10. Yato, respectiv Tongauiha, au marcat eseuri pentru cele doua echipe. La buturi, uvertura argentiniana Urdapileta a inscris cu sase minute inainte de final, pentru o victorie uriasa. Vali Ursache nu a fost convocat pentru acest joc in trupa oaspetilor.

Toulouse a avut emotii mai mari decat si-ar fi inchipuit pe teren propriu, cu Bayonne. Toulousanii s-au impus finalmente cu 20-17, insa replica bascilor a fost foarte taioasa. Albacete a fost semnatarul primului eseu, in contul amfitrionilor, dupa care Rockoco a adus partida in balanta, cu o incercare pentru vizitatori. Bayonne era la conducere, insa eseul lui Picamoles, din minutul 77, a adus victoria echipei care doreste play-off-ul.

In extremis s-a impus si Castres, 22-20 acasa cu Bordeaux. Grosso a marcat singurul eseu al vicercampioanei, iar oaspetii au inscris prin acelasi procedeu, eseul, gratie lui Rey si Connor, ultimula ducand astfel bonusul defensiv.

Cea mai clara victorie a etapei a obtinut-o campioana Toulon, 35-24 in deplasarea de la Grenoble. Troacarii din emisfera sudica, Giteau si Habana, au marcat eseurile oaspetilor, care au beneficiat de principiul rotatiei la suteuri. Astfel pe intreaga latime a terenului au avut oameni capabili sa fructifice in puncte loviturile de pedeapsa ivite. Halfpenny a transformat ambele eseuri din prima repriza, plus alte doua penalitati. Michalak si Armitage au mai inscris, fiecare,
din cate doua lovituri de pedeapsa. Prin aceasta ecuatie de dispunere a punctelor, Toulon a anihiliat cele patru eseuri marcate de Grenoble, prin Grice, Hunt, Willison si Buckle, primii trei fiind neozeelandezi, iar ultimul sud-african.

In aceasta runda s-au acordat doar bonusuri defensive (Lyon, Clermont, Bayonne si Bordeaux).

1,748 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response