Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ne-a parasit Cornel Cristachescu

16 aprilie 2015 INTERN, Stiri

CORNEL CRISTĂCHESCU (1938-2015).

În aceste zile ne-a părăsit, după o grea suferință, bunul nostru prieten, Cornel Cristăchescu.

Născut în București, în 1938, a început să facă rugby, în 1950, la echipa de tineret a echipei C.C.A. (actuala Steaua), primul antrenor fiind Nicolae Ghiondea. Ca jucător de treisferturi, între 1958 şi 1960, a fost la A.S. Sibiu cu antrenor Ştefan Cristea.

În continuare a revenit în Bucureşti la Progresul şi Cetatea lui Bucur până în 1970.

Mulţi ani a fost arbitru în campionatele României şi partide internaţionale. A participat la stadiile de perfecţionare F.I.RA. de la Bordeaux şi Paris. Foarte bun cunoscător al regulamentului de joc, a predat la şcoala de arbitri de rugby.

A fost preşedintele Comitetului de Rugby Muntenia şi secretar coordonator al Comisiei Municipale de Rugby Bucureşti. Intre 1991 ţi 1993 a fost secretar adjunct ala Federaţiei Române de Rugby. Fiind membru în diferite foruri s-a ocupat de dezvoltarea mini-rugbyului. A întocmit regulamente de desfăşurare a jocurilor de juniori şi copii.

Din 1990 până la pensionare, a fost referent principal la secţia protocol a Ministerului Tineretului şi Sportului.

După pensionare făcând parte din Asociaţia internaţionalilor de Rugby şi a Clubului Seniorilor, era un permanent participant la întâlnirile cu foştii rugbyşti.

Fire comunicativă, bine educat, cu ţinută morala pe teren şi în viaţa de zi cu zi, a avut prieteni nu numai în Bucureşti ci şi în multe oraşe din ţară.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfânta Vineri, vineri, 17 aprilie, ora 13.00.

Cei ce l-au cunoscut sunt invitați să-i aducă un ultim omagiu.

Dumnezeu să-l aibă în pază !

2,090 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response