Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Hotararile Biroului Federal si ale Adunarii Generale din aprilie 2015

24 aprilie 2015 INTERN

Biroul Federal al Federatiei Romane de Rugby s-a reunit joi, 23 aprilie si au hotarat urmatoarele:

1.Biroul Federal a aprobat in unanimitate materialele de pe ordinea de zi a Adunarii Generale Anuale si de alegeri partiale din data de 24.04.2015; Ordinea de zi este disponibila aici.

2.Biroul Federal a aprobat modificarea Regulamentului privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Rugby, cap. IV pct. B “Legitimarea jucatorilor la echipele de tineret” cu amendamentul ca sportivii U23 de la echipele de tineret sa poata juca toti din cei nominalizati; Decizia aici.

3. Membrii Biroului Federal aproba regulamentul de desfasurare pentru Cupa Regelui 2015; Regulamentul aici.

4. Membrii Biroului Federal aproba regulamentul de desfasurare pentru Cupa Romaniei 2015; Regulamentul aici.

5. Biroul Federal a aprobat desfasurarea Turneelor Finale de Juniori U16, U17, si U18 la Mangalia, sub organizarea Asociatiei Sportive Municipale Callatis Mangalia, CS Rugby Tineret Municipal Callatis Mangalia si Primaria Muncipiului Mangalia. Pana la data inceperii desfasurarii turneelor vor fi remediate toate aspectele sesizate de dl. Alexandru Achim in procesul verbal. De asemenea, va fi omologat terenul sportiv din Neptun de catre reprezentantul desemnat de F.R.Rugby; Raportul aici si oferta de organizare aici.

6. Biroul Federal a aprobat metodologia comasarii jucatorilor de performanta intr-un centru de excelenta pentru formarea loturilor nationale de juniori. Metodologia a fost elaborata de domnii Corneliu Negrut, Nicolae Manolache, Daniel Mitrea si Ciprian Popa; Metodologia aici.

7. Membrii Biroului Federal au hotarat respingerea pct. 34 Diverse, lit. b, reportat de la sedinta Biroului Federal din data de 20.03.2015 referitor la modificarea Regulamentului privind Statutul si Transferul Jucatorului de Rugby; 7. Punctul de vedere juridic al dl. avocat Andrei Bolboaca referitor la modificarea Regulamentului privind Statutul si Transferul Jucatorului de Rugby aici si solicitarea aici.

8. Biroul Federal a aprobat propunerea antrenorului federal Daniel Mitrea privind anii de varsta pentru DNJ U20 in sezonul competional 2015 – 2016; Propunerea aici.

9. Membrii Biroului Federal a aprobat demararea procedurilor privind infiintarea ca unitate postliceala pe langa Federatia Romana de Rugby a Academiei Nationale de Rugby. Dl. Daniel Mitrea a fost mandatat pentru a initia toate procedurile necesare;

10. Membrii Biroului Federal au respins solicitarea domnului Radu Petrescu privind ridicarea recuzarii formulata de Clubul Asociatia Timisoara Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timisoara si aprobata in sedinta Biroului Federal din data de 20.03.2015. Domnul Vicepresedinte Calin Matei nu a fost de acord, argumentand cu nerespectarea procedurilor prevazute in R.O.A.R.;

11. Reprezentantii CCA, domnii George Bargaunas si Viorel Popescu au prezentat, membrilor Biroului Federal, planul de masuri privind eficientizarea activitatii arbitrilor de rugby din Romania, conform urmatoarelor solicitari adresate de Secretarul General al F.R.R.:
1. Va rog sa ne indicati care sunt criteriile de promovare a arbitrilor in “lotul” de SuperLiga;
 2. Va rog sa ne indicati lista completa a criteriilor de delegare a arbitrilor la jocurile SuperLigii;
 3. Va rog sa ne comunicati situatiile intocmite de dvs. privind aprecierea activitatii arbitrilor;
 4. Va rog sa descrieti pe larg sistemul disciplinar privind sanctionarea arbitrilor din SuperLiga , sa ne indicati sanctiunile aplicabile, precum si regulile de individualizare a sanctiunilor; 5. Va rog sa ne comunicati strategia CCA pe termen scurt, mediu si lung  in vederea dezvoltarii activitatii de arbitraj in Romania; Planul de masuri aici.

12. Biroul Federal a stabilit ca obiectiv de performanta pentru echipa nationala, la Turneul World Rugby Nations Cup 2015, castigarea acestui turneu.

13. Membrii Biroului Federal au aprobat premierea componentilor echipei nationale si a membrilor staff-ului (conform prevederilor contractuale) in eventualitatea realizarii obiectivului de performanta – castigarea Turneului World Rugby Nations Cup 2015.

14. Diverse :

a) Biroul Federal a aprobat participarea domnului Stoica Gheorghe la Adunarea Generala din data de 24.04.2015, in calitate de invitat;
b) Departamentul Competitii va analiza solicitarea RC Grivita, prin care anunta imposibilitatea deplasarii la Cluj pentru disputarea etapei a VII-a a campionatului Diviziei A, impotriva echipei C.S. Manastur, din motive financiare si va propune Colegiului Director masura corespunzatoare conform regulamentelor;
c) Fata de memoriul depus de C.F.R. C.S.U. Brasov privind suspendarea si amenzile acordate dupa disputarea meciului cu C.S. Sportul Studentesc, membrii Biroului Federal au hotarat aplicarea regulamentelor F.R.R.;
d) Ca urmare a solicitarii C.S. Agronomia Bucuresti, de legitimare a sportivei Giusi Sipala fara plata taxei, membrii Biroului Federal solicita eliberarea cartii verzi de catre Federatia Italiana care sa ateste ca aceasta nu a jucat rugby;
e) Membrii Biroului Federal au aprobat esalonarea datoriilor C.S. Gold Rosia Montana;
f) Biroul Federal a aprobat compensarea datoriilor R.C.J. Farul Constanta cu drepturile de televizare.

La Adunarea Generala Ordinara si de Alegeri Partiale din 24 aprilie au fost prezente 67 de structuri sportive din 83.

Adunarea Generala a fost deschisa cu alocutiunea presedintelui Comitetului Olimpic Sportiv Roman, dl. Alin Petrache.

A fost apoi prezentat, de catre presedintele federatiei Haralambie Dumitras, raportul Biroului Federal privind activitatea pe perioada parcursa de la ultima Adunare Generala Anuala.

S-a aprobat bilantul contabil pe anul precedent, raportul comisiei de cenzori, planul anual de activitate precum si bugetul anual de venituri si cheltuieli.

In partea a doua au fost facute alegerile a sase membri ai Biroului Federal potrivit prevederilor art. 37, alin. 1, pct. 3 si pct. 5 din Statutul FRR.

Astfel delegatii cluburilor cu drept de vot prezenti la Adunarea Generala Anuala i-au ales prin vot deschis pe dl. Ciprian Popa, in calitate de reprezentant al Asociatiilor Judetene de Rugby si Asociatia Municipala de Rugby Bucuresti si pe dl. Nicolae Manolache, reprezentant in Biroul Federal al echipelor de copii si juniori.

De asemenea, prin vot secret, cu buletine de vot, au fost alesi reprezentantii echipelor din SuperLiga CEC Bank, Divizia Nationala de Seniori , Divizia A si Rugby Feminin domnii: Mihai Ispas si Lucian Lorin.
Ca membri in locul demisionarilor Elena Frincu si Dan Dinu au fost alesi domnii Barba Valentin si Daniel Durbac.

3,388 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response