Friday 23rd April 2021,
Federatia Romana de Rugby

Sase victorii ale gazdelor si una a oaspetilor in Super Rugby

27 aprilie 2015 INTERNATIONAL, SUPER XV

In etapa a XI-a din Super Rugby s-au inregistrat sase victorii ale gazdelor si numai una a oaspetilor, performera fiind Hurricanes care continua sa conduca in clasamentul general.

Cu dubla lui TJ Perenara si cate o reusita in terenul de tinta advers apartinand jucatorilor Gibbins si Savea, Hurricanes a luat bonusul ofensiv pe terenul australienilor de la Reds. Rezultatul final a fost de 35-19, trei eseuri fiind trecute in contul lui Reds, avandu-i ca autori pe Kerevi dubla si Gill. Hurricanes a suferit pana in prezent o singura infrangere si conduce in clasamentul general cu un ecart de sapte puncte fata de Brumbies.

Western Force a dat o replica pe masura lui Chiefs in partida disputata la Hamilton dar neozeelandezii s-au impus cu 35-27, ambele echipe obtinand cate un punct bonus ofensiv. Cate patru eseuri au marcat cele doua echipe, un eseu de penalizare, Ngatai, Elliot si Nanai-Williams de partea lui Chiefs respectiv Cottrell, Morahan, Hodgson si Tessmann pentru australieni, diferenta facand-o McKenzie prin precizia in concretizare a tentativelor de tinta. Force a evoluat din minutul 28 in 14 jucatori, dupa ce Pior a vazut cartonasul rosu.

Gratie hat-trick-ului semnat de Pocock si a unei reusite de partea lui Speight, Brumbies a castigat in fata celor de la Highlanders cu 31-18, franciza din Canberra conducand clasamentul conferintei australiene. Pentru neozeelandezi Treeby si Pryor au marcat cate un eseu.

Dupa evolutii mai putin reusite Crusaders a castigat derbyul neozeelandez al rundei, 29-15 contra lui Blues. Drummond, Taufua, T.Taylor si C.Taylor au asigurat cruciatilor bonusul ofensiv, de partea francizei din Auckland incercari fiind marcate de Sailii si O’Connor.

Campionii en-titre, Waratahs, au avut o partida grea in fata conationalilor Rebels de care au trecut cu 18-16. Hooper, Ashley-Cooper si Horne au marcat cate un eseu pentru invingatori, Hegarty in minutul 74 de partea lui Rebels care astfel s-a ales cu punctul bonus defensiv.

Opt eseuri s-au marcat in partida dintre Lions si Cheetahs, cate patru de fiecare parte, Lions insa a obtinut victoria cu 34-29 prin reusitele lui Jantjies din tentative de tinta. Pe lista marcatorilor de eseuri si-au trecut numele: Tecklenburg,  Combrinck, Mapoe si De Klerk pentru Lions, respectiv Hendricks, Venter, Sadie si Greef pentru Cheetahs.

O alta confruntare sud-africana a fost cea dintre Stormers si Bulls in care primii au avut castig de cauza cu rezultatul de 15-13, toate punctele invingatorilor venind din piciorul lui Catrakilis autor a cinci lovituri de pedeapsa. Singurul eseu al disputei l-a semnat Basson dar Bulls a trebuit sa se multumeasca doar cu bonusul defensiv.

Clasament:
Liderii conferintelor:
1.Hurricanes-38p
2.Brumbies-31p
3.Stormers-30p

4.Chiefs-37p
5.Bulls-29p
6.Highlanders-28p
7.Waratahs-27p
8.Lions-26p
9.Crusaders-25p
10.Sharks-21p
11.Rebels-20p
12.Cheetahs-16p
13.Reds-11p
14.Blues-11p
15.Force-10p

Urmatoarea etapa se va disputa intre 1 si 2 mai dupa programul:
Highlanders-Sharks
Brumbies-Waratahs
Blues-Force
Hurricanes-Crusaders
Rebels-Chiefs
Cheetahs-Stormers
Bulls-Lions

2,693 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response