Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Gloucester s-a impus in finala European Rugby Challenge Cup

3 mai 2015 CHALLENGE CUP

Finala European Rugby Challenge Cup s-a disputat pe Stoop Twickenham si a revenit englezilor de la Gloucester, care au dispus de Edinburgh cu rezultatul de 19-13, dupa o partida in care victoria a fost decisa de precizia suturilor lui Laidlaw.

Edinburgh a inceput jocul extrem de motivata si Hidalgo-Clyne a deschis scorul, insa Gloucester a replicat puternic pe treisferturi si amenintarile lui May, respectiv Sharples au condus la eseul lui Twelvetrees, pe care Laidlaw l-a transformat.

Jocul a continuat in aceeasi maniera, cu scotienii incercand sa se impuna pe inaintare, iar englezii sa-i suprinda prin incursiunile celor mai activi jucatori, May si Sharples, dar cum pana aproape de final niciuna dintre echipe nu a reusit sa inscrie vreun eseu, tentativele de tinta au modificiat tabela de marcaj.

Hidalgo-Clyne a punctat o data, Laidlaw de trei ori impotriva echipei la care a jucat sapte sezoane inainte de transferul la Gloucester de anul trecut, astfel ca atunci cand mai erau de disputat 15 minute pana la ultimul fluier, englezii conduceau cu 19-6.

Meakes insa si-a lasat echipa in 13 jucatori dupa ce a vazut cartonasul rosu, in prealabil Moriarty fiind trimis pe banca pedepselor si Edinburgh a marcat un eseu prin Ford si se parea ca negrii vor avea puterea sa intoarca rezultatul.

Nu a fost asa, pentru ca Gloucester s-a aparat atent si a cucerit pentru a doua oara in istorie Challenge Cup, pentru ca Edinburgh sa ramana cu performanta de a fi prima echipa scotiana calificata in finala unei competitii europene inter-cluburi.

Finala European Rugby Challenge Cup:
Stoop Twickenham: Gloucester-Edinburgh 19-13 (13-6)
Au marcat: Twelvetrees-e, Laidlaw-tr, 4lp, respectiv Ford-e, Hidalgo-Clyne-tr, 2lp
Cartonase galbene: Bresler, respectiv Moriarty
Cartonas rosu: Meakes

Gloucester: 15. Charlie Sharples, 14. Jonny May, 13. Bill Meakes, 12. Billy Twelvetrees (c), 11. Henry Purdy, 10. James Hook, 9. Greig Laidlaw, 8. Gareth Evans, 7. Matt Kvesic, 6. Ross Moriarty, 5. Tom Palmer, 4. Tom Savage, 3. John Afoa, 2. Richard Hibbard, 1. Nick Wood.
Rezerve: 16. Darren Dawidiuk, 17. Yann Thomas, 18. Sila Puafisi, 19. Mariano Galarza, 20. Jacob Rowan, 21. Dan Robson, 22. Billy Burns, 23. Steve McColl.

Edinburgh: 15. Greig Tonks, 14. Dougie Fife, 13. Sam Beard, 12. Andries Strauss, 11. Tim Visser, 10. Phil Burleigh, 9. Sam Hidalgo-Clyne, 8. Cornell Du Preez, 7. Roddy Grant, 6. Mike Coman (c), 5. Ben Toolis, 4. Anton Bresler, 3 WP Nel, 2. Ross Ford, 1. Alasdair Dickinson.
Rezerve: 16. Stuart McInally, 17. Rory Sutherland, 18. John Andress, 19. Fraser McKenzie, 20. Hamish Watson, 21. Nathan Fowles, 22. Tom Heathcote, 23.
Tom Brown.

1,853 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response