Monday 10th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Toulon a castigat Cupa Campionilor Europeni

3 mai 2015 CHAMPIONS CUP

Finala franceza a principalei competitii continentale intercluburi, Cupa Campionilor Europeni, a insemnat spectacol la scena deschisa. Au conlucrat pentru estetica jocului cele doua mari forte franceze, Clermont si Toulon, care au evoluat pe gazonul Stadionului Twickenham, din Londra.

Clermont a avut ghinion inca de la incalzire, cand principalul suteur, James, s-a accidentat si a trebuit  inlocuit in regim de urgenta din XV-le de start. Partida a inceput cu o accentuata dominare teritoriala a celor de la Clermont, care i-au fortat pe oponenti sa greseasca si sa le ofere lovituri de pedeapsa, din preajma buturilor.

Lopez a incercat sa il faca uitat pe James, si a marcat primele sase puncte. Fundasul galez Halfpenny a redus din handicap. Tanarul Fofana a spart baricada de la Toulon si a semnat prima incercare a jocului. Clermont, ca la fiecare meci al campaniei europene, a inceput in forta, dar nu a putut tine ritmul. Toulon si-a prestat jocul obisnuit Clermont a inceput sa greseasca si sa predea stafeta de vioara intai a meciului. Halfpenny a redus ecartul pana la doua puncte, dupa doua penalitati fructificate in patru minute. Apoi puternicul  Basteraud a marcat un eseu extrem de important, iar Halfpenny a transformat, intorcand spectaculos soarta jocului. La pauza, Toulon a intrat la cabine in avantaj, 16-11.

Franck Azema,antrenorul de la Clermont, nu a gasit antidotul pentru a repara erorile din prima repriza, asa ca pleiada de vedete de la Toulon a prins aripi. Halfpenny si-a continuat tirul constant si a dus scorul la 19-11. Linia a doua Ali Williams, de la Toulon, a castigat marginile cu detenta sa impresionanta si a fost declarat omul meciului. Botha a avut cel mai mare numar de placaje, iar aceasta munca a deschis calea spre victorie.

Tabela s-a strans la jumatatea reprizei, dupa ce Abendanon a marcat un eseu superb pentru Clermont, transformat de Lopez. Chiar si la acest scor, 19-18, dezinvoltura nu i-a parasit pe echipierii lui Toulon, care au castigat metru dupa metru si au inchis partida in stil de mare campioni, cu eseu lui Mitchell, din minutul 69.

Pana la incheierea jocului, Toulon s-a multumit sa conserve cele sase puncte avans, finalul fiind 24-18. Toulon isi pastreaza suprematia europeana, dupa ce anul trecut, in ultima finala de Heineken Cup, s-a impus in fata englezilor de la Saracens.

2,389 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response