Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Lyon a retrogradat din Top 14

11 mai 2015 TOP 14

Antepenultima etapa a Top 14, campionatul de rugby al Frantei, a confirmat sezonul dezastruos pentru Lyon, care, matematic, nu mai are nicio sansa sa se salveze de la retrogradare.

Lyonezii au remizat acasa, 16-16, cu La Rochelle, semnandu-si astfel sentinta pentru intoarcerea in Pro D2. Fitzpatrick si Bothia au marcat cate un eseu pentru cele doua echipe, iar la gazde Pungea a fost titular pe postul de pilier dreapta, el fiind inlocuit in distributie, in repriza secunda.

Toulon a invins Castres cu 37-21, in reeditarea finalei de anul trecut. Campionii au marcat cinci eseuri, prin Stefton Armitage, Chiocci, Tuisova, doua si Halfpenny. Totusi, efortul lor ofensiv a fost insuficient pentru bonus, deoarece Castres a reusit trei incercari, prin Martial, Kockott si Cabannes. Mihaita Lazar, la oaspeti, nu a fost convocat pentru acest joc.

Bordeaux a invins Oyonnax cu 26-23, la capatul unui final de meci incandescent. Prima incercare s-a notat inainte de pauza, in contul gazdelor, autor fiind Connor. In minutul 77, bordelezii au mai marcat un eseu, gratie lui Tauleigne. In schimb, bonusul defensiv a ajuns la oaspeti gratie lui Denos, care a culcat balonul in terenul advers de tinta, la ultima faza. Vali Ursache a fost introdus pe teren in garnitura oaspete, dupa pauza, la linia a doua.

Montpellier a invins Bayonne cu 33-16, dupa un meci dominat tactic da capo al fine. Desprinderea s-a realizat in ultimele 10 minute, cand ei au marcat doua eseuri, prin Qera si Eberohn. Anterior mai inscrisesera Geli, respectiv Faaaoso, in prima jumatate de ora. Trinh Duc a avut un aport consistent pe tabela de marcaj, cu cele doua dropgoluri.

Toulouse a realizat scorul etapei, invingand Brive cu 67-19. Raportul eseurilor a fost unul edificator: 9-1. Marcatorii incercarilor sunt: Huget, trei, Flynn, doua, Medard, Ferreira, Picamoles, Flood, respectiv Mela.

Clermont se mentine in plasa liderului dupa victoria de pe terenul celor de la Grenoble, cu 37-17. Domingo, Nakitaci, Fofana, doua si Abendanon, respectiv Roodt si Buckle, au marcat eseurile meciului.

Derby-ul parizian a fost castigat de Stade Francais, chiar in fieff-ul lui Racing Metro. Scorul a fost 28-19, iar la capitolul eseuri i-am notat ca marcatori pe Sinzelle, pentru invingatori, respectiv Machenaud. La buturi, Morne Steyn a fost mai in forma decat Sexton. Victoria celor de la Stade Francaise are o greutate si mai mare daca precizam faptul ca ei au jucat din minutul 18 in inferioritate numerica, dupa eliminarea directa a inchizatorului Parisse.

In aceasta runda s-au acordat doua bonusuri ofensive (Toulouse si Clermont) si unul defensiv (Oyonnax).

Clasament:

Toulon 70 de puncte
Clermont 67 de puncte
Toulouse 66 de puncte
Stade Francaise 65 de puncte
Racing Metro 58 de puncte
Oyonnax 58 de puncte
Bordeaux 55 de puncte
Montpellier 55 de puncte
La Rochelle 52 de puncte
Brive 48 de puncte
Grenoble 48 de puncte
Castres 47 de puncte
Bayonne 47 de puncte
Lyon 37 de puncte

1,717 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response