Wednesday 27th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Victorii ale gazdelor in Super Rugby

11 mai 2015 Stiri, SUPER XV

Din cele sase partide disputate in cadrul etapei a XIII-a din Super Rugby, toate au revenit gazdelor, cea mai mare victorie fiind obtinuta de Crusaders, in timp ce surpriza a produs-o Western Force invingatoare impotriva campionilor en-titre Waratahs.

La Christchurch opt eseuri au marcat Crusaders lui Reds pentru o victorie cu 58-17, Ellis, Slade, Nadolo dubla, Whitelock, Todd, Macilai si Bird fiind autorii reusitelor. Slade s-a remarcat si in privinta tentativelor de tinta concretizate, opt din zece, in timp ce australienii au marcat doua incercari prin Kerevi si Feauai-Sautia.

Louwrens si Hodgson au fost marcatorii eseurilor victoriei lui Western Force in partida cu Waratahs, campionii en-titre nereusind decat o finalizare in terenul de tinta prin Naiyaravoro. Franciza din Perth s-a impus cu rezultatul de 18-11 si Waratahs va avea un final de sezon regulat dificil in tentativa de a se califica in Play-Off.

Pentru Blues si acesta este un sezon ratat, neozeelandezii suferind cea de-a zecea infrangere, 42-22 pe terenul lui Rebels. Australienii au prins o zi buna, iar Faingaa, Smith, Higginbotham, Shipperley si Debreczeni au asigurat un succes cu bonus ofensiv. Nanai, Gibson-Park si Moala au inscris cate un eseu pentru Blues, reusite insuficiente insa pentru un punct bonus.

Hurricanes au trecut si de Sharks cu 32-24 si sunt liderii clasamentului general. Jane, Smith, Goodes si Thrush au adus pentru galben-negri bonusul ofensiv pe care sud-africanii l-au ratat, trei incercari fiind izbutite de B. Du Plessis, Sithole si Ndungane.

Oarecum surprinzator pentru evolutia din acest sezon Highlanders au pierdut pe terenul lui Lions, sud-africanii impunandu-se cu rezultatul de 28-23. Skosan, Kriel si Vorster, respectiv Evans si Fekitoa si-au trecut numele pe lista marcatorilor de eseuri, iar Lions poate spera sa prinda un loc in Play-Off.

Cea mai disputata partida a rundei a avut loc la Cape Town, unde Stormers a preluat sefia conferintei sud-africane dupa victoria la limita, 25-24, in fata lui Brumbies. Burger si Catrakilis au marcat cate un eseu pentru Stormers, Tomane si Pocock de partea calutilor, diferenta a fost facuta de Catrakilis, care din fata butului a semnat o transformare, cinci penalitati si un dropgol.

Clasament:
Liderii conferintelor:
1.Hurricanes-48p
2.Stormers-34p
3.Brumbies-33p

4.Chiefs-38p
5.Highlanders-34p
6.Bulls-34p
7.Waratahs-32p
8.Lions-31p
9.Crusaders-31p
10.Rebels-29p
11.Sharks-21p
12.Cheetahs-20p
13.Blues-16p
14.Force-15p
15.Reds-11p

Urmatoarea etapa se va disputa intre 15 si 16 mai dupa programul:

Blues-Bulls
Reds-Rebels
Hurricanes-Chiefs
Waratahs-Sharks
Lions-Brumbies
Cheetahs-Highlanders

2,154 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response