Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Perpignan a pierdut in prelungiri calificarea

18 mai 2015 PRO D2

Play-Off-ul Pro D2 a programat la finele saptamanii trecute prima etapa.

Cel mai dramatic meci a fost, fara indoiala, cel dintre Perpignan si Agen. Catalanii, cu internationalul roman Paulica Ion titular ca pilier, au avut calificarea in mana, insa au ratat neverosimil. Catalanii au condus cu 16-0 in prima repriza, dupa eseul lui Mafy, din minutul 7 si tentativele de tinta ale lui Bousquet. Oaspetii au revenit puternic si, pana la pauza, au redus ecartul la doar patru puncte. Important pana la final avea sa fie ca ei au punctat in acest interval cu doua eseuri, Petre si Toua.

Repriza secunda a inceput cu un eseu al lui Paris, acelasi jucator recidivand spre final, meciul a fost impins in extremis in prelungiri de Paulica Ion si compania, dupa incercarea semnata de Chateau.

Scorul final fiind 26-26, s-a trecut la doua reprize de prelungiri, a cate 10 minute fiecare. Perpignan a preluat rolul de vioara intai si a inscris in minutele 81 si 88 prin Bousquet, ducand tabela la 32-26, din lovituri de pedeapsa. Agen a revenit insa dupa pauza prelungirilor, iar Lagarde a egalat din alte doua penalitati, in minutele 95 si 99.

Conform regulamentelor, daca nici dupa prelungiri nu s-a decis o invingatoare, urmatorul criteriu de departajare era raportul eseurilor. Cum la aceasta statistica Agen conducea cu 4-2, Perpignan a fost eliminata.

Mai linistit a fost celalalt meci de Play-Off al saptamanii, in care Mont de Marsan s-a impus cu 22-8 in fata celor de la Albi. Salasa, pentru invingatori, si Lacroix, pentru invinsi, au marcat eseuri.

Finala pentru promovarea in Top 14 va avea loc sambata, 23 mai, intre Mint de Marsan si Agen.

1,821 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response