Monday 06th April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Glasgow Warriors si Munster vor disputa finala Guinness Pro 12

24 mai 2015 PRO12 RUGBY, Stiri

In Guinness Pro 12 s-au disputat semifinalele, ambele echipe aflate in postura de gazda au fructificat avantajul terenului propriu, astfel ca in ultimul act al competitiei se vor afla fata in fata Glasgow Warriors si Munster.

Pe Scotstoun Stadium, Glasgow Warriors a castigat dramatic disputa cu Ulster, care conducea in minutul 75, insa un eseu al canadianului DTH Van der Merwe, care va fi adversarul Stejarilor la Cupa Mondiala din acest an, i-a dus pe scotieni in finala.

Eseul lui Henry si loviturile de pedeapsa concretizate de sud-africanul Pienaar au creat avantajul nord-irlandezilor, in timp ce scotienii s-au mentinut in joc prin tentativele de tinta semnate de Russell si Hogg.

Glasgow Warriors s-a impus cu rezultatul de 16-14 si pentru al doilea an consecutiv va juca cu trofeul pe masa, dupa ce in sezonul precedent scotienii au cedat in finala disputata cu Leinster, irlandezii, campionii en-titre, nereusind nici macar calificarea in semifinale acestei editii.

Munster a avut si ea o disputa aprinsa cu Ospreys, pe Thomond Park, victoria armatei rosii datorandu-se in mare parte avantajului luat pana in minutul 42, cand scorul era de 21-3, la franciza galeza moldoveanul Dumitru Arhip fiind titular pe postul de pilier.

Desi repriza secunda a apartinut galezilor, acestia nu au avut puterea de a rasturna situatia, cele doua eseuri marcate de Webb si Hassler, ultimul, care de asemenea ne va fi adversar la Cupa Mondiala, alaturi de Canada, avand doar valoare statistica.

Zebo, Hurley si Butler au semnat incercarile lui Munster care revine in finala Guinness Pro 12, acolo unde nu a mai fost din 2011, cand s-a si impus in fata conationalilor de la Leinster.

Finala editiei 2014-2015 a Guinness Pro 12, prima sub aceasta titulatura va avea loc pe 30 mai, iar protagonistele Glasgow Warriors, respectiv Munster se vor intalni la Belfast pe Kigspan Stadium.

1,728 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response