Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Toulon si Clermont in semifinalele Top 14

24 mai 2015 TOP 14

Sambata, 23 mai, a avut loc ultima etapa a sezonului regulat din Top 14, campionatul de rugby al Frantei. Toulon si Clermont, principalele favorite, au obtinut calificarea directa in semifinalele competitiei. Iata ce s-a intamplat in aceste meciuri, care au alcatuit programul ultimei runde.

Bayonne a oferit un frumos spectacol ofensiv propriilor suporteri, învingând cu 45-12 pe La Rochelle. Eseurile basce au fost marcate de Rouet, Monribon, Ollivot, Pointud, Rockocko, Loustalot si O’Connor. De partea cealalta, Berger si Alofa au marcat incercarile oaspetilor. In pofida victoriei categorice, Bayonne a retrogradat insa in Pro D2.

Brive a invins fara punct primit pe Stade Francais, scorul final fiind 27-0. Koyamaibole, Mignardi, Bakaniceva si Swanepoel sunt marcatorii de eseuri pentru echipa provinciala. Lyon si-a luat si ea la revedere de la primul esalon printr-o victorie, 29-24, cu Grenoble. Loursac si Fourie au marcat doua eseuri pentru gazde, in primele sase minute. Pe finele reprizei intai, oaspetii au replicat si ei cu doua eseuri, marcatorii fiind McLeod si Grice. Munro a marcat un dropgol hotarator pentru victorie, in minutul 74. In repriza secunda, începând cu minutul 45, la Lyon a jucat si pilierul roman Bogdan Balan.

Clermont si-a asigurat locul in careul de asi, dupa singura victorie in deplasare a etapei. Clermont s-a impus cu 29-17 pe terenul lui Montpellier. Gazdele au inceput foarte puternic, cu doua eseuri in primul sfert de ora, semnate de Gelli si Galeiter. Lee si Davies au egalat insa statistica pentru oaspeti in urmatorul sfert de ora, apoi diferenta s-a facut la tentativele de tinta, unde Clermont a avut un Parra in mare forma.

Racing Metro a invins categoric, 53-18, pe Castres. Eseurile pariziene au fost reusite de Imhoff, doua, Thomas, Claassen, Dumoulin si Barba, in timp ce Castres a deschis tabela prin incercarea lui Rallier, in minutul 3. Kockott a recidivat si el pentru oaspeti, care insa nu au mai avut motivatie dupa aceea. Mihaita Lazar a jucat pilier stanga la Castres, din minutul 64. Obiectivul echipei internationalului roman, de a evita retrogradarea, a fost indeplinit.

Toulon a facut si ea spectacol cu Oyonnax, 46-17. Delon Mitchell, doua, Tillous-Borde, Masoe, Habana si Meninin au conturat tabela gazdelor. Eseurile de onoare au fost punctate de Jennenker si Paea, in finalul meciului. La oaspeti, Vali Ursache a fost titular ca flanker dreapta, fiind inlocuit din teren in minutul 50.

Toulouse a invins dupa un meci fantastic, 23-22 pe Bordeaux. Jocul a avut cateva rasturnari spectaculoase. Gomez Kodela si Rey au inscris incercari pentru vizitatori, in prima repriza, astfel ca scorul pauzei a fost 12-9 pentru Bordeaux. Mai mult, in minutul 32, pilierul gazdelor, Johnston, a vazut direct cartonasul rosu. In partea secunda, jocul s-a intors in favoarea lui Toulouse, care a marcat doua eseuri prin Huget si Bezy. Suspansul a fost asigurat dupa o noua incercare in contul oaspetilor, reusita de Connor si transformata de Beauxis. Pana la urma a fost 23-22, iar Toulouse merge in Play-Off.

In aceasta runda s-au acordat patru bonsuri ofensive (Bayonne, Brive, Racing Metro si Toulon) si doua bonusuri defensive (Grenoble si Bordeaux).

Clasament final:

1. Toulon 76 de puncte
2. Clermont 75 de puncte
3. Touloiuse 70 de puncte
4. Stade Francais 70 de puncte
5. Racing Metro 65 de puncte
6. Oyonnax 62 de puncte
7. Bordeaux 61 de puncte
8. Montpellier 55 de puncte
9. La Rochelle 54 de puncte
10. Grenoble 53 de puncte
11. Brive 53 de puncte
12. Castres 52 de puncte
13. Bayonne 52 de puncte
14. Lyon 42 de puncte

Toulon si Clermont s-au calificat direct in semifinale. Jocurile de baraj vor fi:

Toulouse – Oyonnax
Stade Francais – Racing Metro

1,641 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response