Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Agen a promovat in Top 14

25 mai 2015 PRO D2

Agen, una din echipele de traditie ale rugbyului francez, a reusit revenirea in esalonul de elita. Agen s-a impus dramatic in finala Play-Off-ului Pro D2. Agen a castigat cu 16-15 in fata celor de la Mont de Marsan.

Meciul a inceput in nota de dominare a celor din Montois, care au marcat un eseu in minutul 15, prin Brethous. Saubusse a transformat, iar cele sapte puncte au fost suficiente pentru ca Mont de Marsan sa termine prima repriza in avantaj. Totusi, Agen s-a apropiat periculos, prin cele doua penalitati fructificate in puncte de Francis. Astfel, echipa lui Serge Blanco a intrat la cabine cu un dezavantaj minim, 6-7.

Saubusse a marit diferenta la 10-6, in primele minute de la reluare. Agen s-a ambitionat insa si a intors soarta jocului dupa eseul lui Paris, transformat de Francis in minutul 46. Tot Francis a lamurit oarecum situatia printr-o noua lovitura de pedeapsa, ducand tabela la 16-10.

Mirande a marcat un eseu la colt, pentru Mont de Marsan, in minutul 70, insa incercarea a ramas fara transformare. Finalul a fost foarte incrancenat, dar niciuna dintre echipe nu a mai pus puncte pe tabela.

Scor final 16-15 pentru Agen, care promoveaza in Top 14 dupa un Play-Off interzis cardiacilor, care saptamana trecuta a inclus un meci egal, 32-32 la Perpignan. Agen s-a calificat in finala gratie numarului superior de eseuri inscrise in partida cu catalanii.

2,196 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response