Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Georgia a castigat World Rugby U20 Trophy editia 2015

27 mai 2015 INTERNATIONAL, Stiri

In premiera pentru competitia World Rugby U20 Trophy victoria finala a revenit Georgiei, care astfel s-a calificat pentru editia din anul urmator a primului esalon valoric mondial la aceasta categorie de varsta, Rugby World U20 Championship.

A doua competitie mondiala ca valoare s-a disputat in Portugalia, unde alaturi de tara gazda s-au mai aflat Canada, Fiji, Georgia, Hong Kong, Namibia, Tonga si Uruguay, initial cele opt echipe fiind impartite in doua grupe, din care in functie de pozitia ocupata s-au ales finalistele.

Prima grupa a fost castigata de Georgia, care cu trei victorii a devansat pe Uruguay, Fiji si Portugalia, in timp ce grupa a doua a revenit Canadei, tot cu trei succese , in detrimentul adversarelor Tonga, Namibia si Hong Kong.

Astfel Georgia si Canada s-au intalnit in finala, care a avut o dubla miza, castigarea trofeului pus in joc, respectiv calificarea in elita mondiala la categoria de varsta U20, gruzinii fiind cei care s-au impus cu rezultatul de 49-24.

A fost o partida la discretia Georgiei, care a marcat sase eseuri, avandu-i ca autori pe Babunashvili, Melikidze, Zoidze, Svanidze, Kveseladze si Jintchvelashvili, replica nord-americanilor venind de la Rumball si Bradley, ultimul cu doua finalizari in terenul de tinta advers.

O evolutie excelenta a avut-o si Uruguayul, care a trecut in faza grupelor de Fiji, retrogradata anul trecut din esalonul de elita, iar apoi in finala mica de Tonga, dupa ce in editia precedanta sud-mericanii se clasasera pe pozitia a patra.

Arbitrul Ionut Bodea a avut o prestatie apreciata la acest turneu si a fost desemnat ca asistent atat la finala mare, cat si la cea pentru medaliile de bronz, dupa ce in faza grupelor din aceeasi calitate a avut patru prezente la partidele Georgia-Portugalia, Fiji-Uruguay, Uruguay-Portugalia si Georgia-Fiji.

Clasamentul final al Rugby World U20 Trophy editia 2015 arata astfel:
1.Georgia
2.Canada
3.Uruguay
4.Tonga
5.Fiji
6.Namibia
7.Portugalia
8.Hong Kong

Sursa foto: www.worldrugby.org

2,807 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response