Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Calvisano a cucerit titlul de campioana al Italiei

31 mai 2015 INTERNATIONAL, Stiri

Pentru a doua oara consecutiv, Calvisano a castigat titlul de campioana in Italia, asa cum s-a intamplat si in editia precedenta galben-negrii au invins in finala pe Rovigo, de acesta data insa chiar pe terenul adversarilor.

Editia 2014-2015 a Campionato Eccellenza a fost dominata de Rovigo si Calvisano, sezonul regulat gasindu-i pe ros-albastri in fruntea clasamentului, alte doua echipe calificate in semifinale fiind campioana din 2013, Mogliano, si surpriza Fiamme Oro.

In penultimul act Rovigo, echipa pilierului moldovean Gheorghe Gajion, a trecut de Fiamme Oro, iar Calvisano, gratie victoriei obtinute in deplasare, a eliminat-o pe Mogliano, astfel ajungandu-se la reeditarea finalei de anul trecut.

Finala s-a disputat pe stadionul Mario Battaglini, Rovigo avand calitatea de gazda datorita faptului ca s-a impus in sezonul regulat si, cu toate ca elevii tehnicianului Filippo Frati au jucat timp ce 50 de minute in superioritate numerica, victoria a revenit lui Calvisano.

Rezultatul final a fost de 11-10 pentru Calvisano, Di Giulio a marcat un eseu, Seymour doua lovituri de pedeapsa, iar Costanzo a fost eliminat cu cartonas rosu, in timp ce de partea invinsilor Mahoney a semnat o incercare si Basson cate o transformare, respectiv o lovitura de pedeapsa.

Ultimul act al editiei 2014-2015 din Campionato Eccellenza a fost condus de cel mai valoros arbitru din Italia, romanul la origini Marius Mitrea.

Aceasta finala a fost pentru a doua oara consecutiv in acest an, cand Calvisano si-a demonstrat suprematia fata de Rovigo, pe care a eliminat-o si din cursa calificarii in editia 2015-2016 a European Rugby Challenge Cup, in care elevii lui Gianluca Guidi vor reprezenta Italia.

1,854 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response