Monday 06th April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Primul succes scotian in Guinness Pro 12

31 mai 2015 PRO12 RUGBY, Stiri

Finala Guinness Pro 12 editia 2014-2015, fosta Liga Celtica, a revenit in premiera unei reprezentante a Scotiei, Glasgow Warriors trecandu-si numele pe trofeul atribuit invingatoarei, dupa ce a dispus de Munster in partida de pe Kingspan Stadium din Belfast.

Primele 30 de minute au fost decisive, Warriors au pornit in forta si au marcat trei eseuri, fijianul Leone Nakarawa fiind in centrul atentiei cu doua incursiuni care au destabilizat defensiva irlandezilor pentru a oferi apoi lui Harley, respectiv Van der Merwe posibilitatea finalizarii.

Al treilea eseu a fost opera lui Hogg, patrunderea fundasului a facut sah-mat apararea lui Munster, Pyrgos indeplinind o simpla formalitate, astfel ca dupa o jumatate de ora Glasgow Warriors se aflau la conducere cu rezultatul de 21-3.

Efortul depus s-a resimtit in tabara elevilor lui Gregor Townsend si Munster se parea ca va avea puterea de a reveni in joc, eseul lui Smith insa a fost singura reusita in terenul de tinta scotian pentru Munster.

Russell a marcat ultima incercare a jocului, pentru ca Weir sa inchida tabela cu o lovitura de pedeapsa, Glasgow Warriors impunandu-se cu rezultatul de 31-13 pentru primul titlu de campioana in Guinness Pro 12, dupa finala pierduta anul trecut in fata lui Leinster.

In ceea ce ne priveste, trebuie remarcat jocul excelent al aripii canadiene, DTH Van der Merwe, un pericol continuu pentru apararea adversa, autor al unei incercari, cel care din sezonul viitor si-a anuntat deja trecerea la franciza galeza, Scarlets.

Sursa foto: www.heraldscotland.com

2,464 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response