Friday 23rd April 2021,
Federatia Romana de Rugby

Saracens castiga Campionatul Angliei

1 iunie 2015 AVIVA PREMIERSHIP

Saracens a castigat pentru a doua oara in ultimii cinci ani campionatul Angliei – Aviva Premiership – invingand in finala pe Bath Rugby cu scorul de 28 – 16.

Echipa din nordul Londrei s-a clasat pe locul patru in sezonul regulat, dar dupa victoria din semifinale impotriva lui Northampton Saints, campionii de anul trecut, situaii pe primul loc in sezonul regulat 2014 – 2015 si a lui Bath (locul 2 in sezonul regulat) in finala, Saracens devine prima echipa clasata in afara primelor doua locuri in sezonul regulat care castiga campionatul din 2003, de cand in Aviva Premiership se joaca sistemul Play-Off.

Sarazinii si-au asigurat victoria in primele 40 de minute cand pe fondul unei dominari categorice au luat un avantaj care s-a dovedit insurmontabil: 25 – 3.

Bath, care erau favoriți si considerati practicantii unui joc elegant, cu atacuri din toate pozitiile s-au izbit de o echipa cu aparare agresiva, care a taxat toate erorile adversarilor, marcand trei eseuri pana la pauza.

Primul eseu a fost opera mijlocasului la deschidere, Owen Farrell, care a finalizat in but o actiune de contra-atac plecata de la un sut defectuos al omologului sau de la Bath, George Ford.

De fapt duelul Ford – Farrell, rivali pentru tricoul cu numarul 10 la nationala Angliei, fusese calificat de experti ca decisiv pentru stabilirea invingatorilor.

Sambata pe stadionul Twickenham duelul celor doi a fost castigat net de Farrell, care a marcat 18 puncte si a fost declarat omului meciului, inscriindu-se in efortul colectiv al Saracens, determinant in obtinerea victoriei.

De remarcat insa momentul controversat din minutul trei cand in urma unui placaj inalt al lui Farrell, fundasul Anthony Watson a fost nevoit sa paraseasca terenul, suspectat de comotie, iar antrenorul lui Bath, Mike Ford (tatal lui George), a spus dupa meci ca Farrell ar fi trebuit sa fie eliminat din joc pentru acest placaj.

Celelalte doua eseuri ale Sarazinilor au venit ambele dupa interceptii in terenul adversarilor. La primul taloneurul Jamie George a cules un balon pasat gresit de adversari si a sprintat pe 30 de metri ca o aripa pana in but, cu doi jucatori de la Bath pe urmele lui care nu au reusit sa-l prinda.

Al doilea eseu pe interceptie (al treilea al Sarazinilor) a fost opera aripii stangi Chris Wyles care a finalizat in but un atac colectiv inceput pe dreapta si care apoi a traversat tot terenul.

Bath au iesit hotarati de la vestiare si au dominat primele 20 de minute in partea a doua, reusind sa marcheze un eseu prin centrul Jonathan Joseph, transformat de Ford care a mai adaugat si doua lovituri de pedeapsa, reducand scorul la 25 – 16.

Avea sa fie cea mai mica diferenta intre cele doua echipe pentru ca dupa numai doua minute Farrell a transformat o lovitura de pedeapsa cu care a stabilit scorul final: Saracens 28 Bath 16, ultimele 20 de minute fiind controlate de Sarazini care au temporizat jocul, tinand balonul pe inaintare, compartiment unde au fost net superiori.

Victoria – absolut meritata – a fost rodul experientei superioare: in timp ce Saracens au evoluat in a patra finala in ultimele sase editii ale Aviva Premiership, iar in ultimii trei ani au fost de doua ori semi-finalisti si o data finalisti in Cupa Campionilor Europeni, Bath au jucat pentru prima oara in finala Aviva Premiership din 2004 incoace.

Saracens incheie sezonul 2014 – 2015 cu o dominatie totala a rugbyului de club din Anglia: pe langa Aviva Premiership, ei au castigat Cupa LV Anglo Galeză si Aviva A League (competitia echipelor rezerve) – in aceste doua competitii evoluand la Saracens si Catalin Fercu, ca si campionatul de juniori U18 precum si campionatul si cupa la rugby feminin.

2,289 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response